Prima pagină » Drumul național Botoșani-Ștefănești ar putea intra la finanțare în 2019 pentru modernizare
Administrație

Drumul național Botoșani-Ștefănești ar putea intra la finanțare în 2019 pentru modernizare

Senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, a declarat că anul viitor ar putea intra la licitație execuția lucrărilor de modernizare a drumului național Botoșani-Ștefănești, care conectează municipiul reședință de județ cu vama Stânca-Costești.

Federovici a precizat că invetiția pentru acest drum a fost întârziată cu un an în 2016, când premier era Dacian Cioloș.

Pentru județul Botoșani acest drum are o importanță economică deosebită, fiind legătura directă dintre municipiul Botoșani și Vama Stânca-Costești.

 


”În 2015 am făcut în timpul guvernului PSD Studiul de Fezabilitate pentru drumul Botoșani-Ștefănești. În 2016 nu s-a întâmplat absolut nimic. În 2017 proiectul a intrat în CTE și s-a constatat că documentația trebuie, din anumite puncte de vedere, refăcută. În acest moment, DRDP Iași a refăcut documentația, intră apoi în CTE la CNAIR pentru aprobare indicatori tehnico-economici. În măsura în care avem aprobați indicatorii la CNAIR, apoi la Ministerul Transpotului, urmează apoi avize interministeriale și Hotărârea de Guvern pentru prinderea sumelor în bugetul pentru anul viitor”, a declarat Doina Federovici.

Aceasta a precizat că drumul național Botoșani-Ștefănești nu se află în masterplanul de transport al țării și nu va putea fi modernizat cu fonduri europene, ci doar guvernamentale.

În cursul lunii octombrie 2018 va fi desemnată firma care va moderniza drumul național Botoșani-Târgu Frumos, urmând ca în 2019 să înceapă execuția lucrărilor.