Prima pagină » Proiect cu fonduri europene cu Universitatea Cuza din Iași pentru 700 de elevi din județul Botoșani care au abandonat școala

Proiect cu fonduri europene cu Universitatea Cuza din Iași pentru 700 de elevi din județul Botoșani care au abandonat școala

deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani
deputat Mihaela Huncă, Pro România Botoșani

Fostul inspector școlar general Mihaela Huncă, deputat Pro România, a declarat că încep discuțiile cu Universitatea A.I. Cuza din Iași pentru un proiect cu finanțare europeană care să aibă grup țintă cei 700 de elevi care au abandonat școala timpuriu.

Huncă susține că la nivel județean sunt 700 de elevi în statistici care au părăsit școala din clasele primare până în clasa a XI-a inclusiv.

 

 

”Și pentru acești 700 de copii merită să facem ceva. Săptămâna viitoare vom avea discuții la Inspectoratul Școlar Județean cu reprezentanții Universității A.I. Cuza pentru a pune bazele unui proiect cu finanțare europeană. Nu putem să stăm să nu facem nimic cu acești copii și familiile lor. Există programul a doua șansă și în învățământul de stat, dar nu s-au putut face clase în plus pentru o a doua șansă. Proiectul asigură suport și familiei, elevului și școlii. Dacă avem 4-5 copii într-o localitate se poate realiza o grupă de susținere. Orice copil adus la școală este un beneficiu pentru societatea noastră”, a declarat deputatul Mihaela Huncă.

 

Aceasta a precizat că finanțarea europeană pe astfel de proiecte include plata cadrelor didactice, alocarea de burse pentru elevi, plata rechizitelor școlare.