Prima pagină » Tofan a adus basarabeni și ucraineni să construiască o avicola bio și 50 hectare de sere la Sulița și Bucecea
Agricultură

Tofan a adus basarabeni și ucraineni să construiască o avicola bio și 50 hectare de sere la Sulița și Bucecea

Alexandru Jolondcovschi și Gelu Tofan

Reprezentantul unui grup de investitori din Republica Moldova și Bucovina de Nord, din Ucraina, au concesionat 30 de hectare de teren în Sulița și au primit acceptul pentru 20 de hectare de teren în orașul Bucecea pentru a deschide o avicola bio și sere.

Alexandru Jolondcovschi, fost ministru al Mediului în Republica Moldova, este reprezentantul unei asocieri de investitori basarabeni și din regiunea Cernăuți și a anunțat demararea unor investiții cu ajutorul fondurilor europene în județul Botoșani.

Jolondcovschi este asociat cu omul de afaceri botoșănean Gelu Tofan și locurile în care vor investi sunt comuna Sulița și orașul Bucecea.

 



 

La Sulița deja au fost realizate contractele de concesionare pentru 30 de hectare de teren.

”Grație susținerii Consiliului Local Sulița, a fost acceptată crearea unui incubator de afaceri pe 30 hectare de teren pe care cu mare dragoste ni le-au oferit. Vrem să să amplasăm o crescătorie de păsări pentru bio ouă și un complex de sere bio, cu investori din Republica Moldova. La fel de receptivi au fost și în orășelul Bucecea, unde am primit consimțământul pentru 20 de hectare, unde investitori din Cernăuți vor face sere pentru salate”, a declarat Jolondcovschi, în cadrul întâlnirii de lucru de la Primăria Botoșani a Clusterului Regional Suceava-Botoșani.

 

loading…

 

Primarii din Sulița și Bucecea spun că așteaptă să înceapă investițiile și apoi vor vorbi.

”Da, au fost concesionate terenurile, dar până nu se începe ceva eu nu vorbesc nimic. Dacă ei au anunțat deja public, atunci înseamnă că vor face, noi ca și comunitate ne-am arătat receptivi pentru investiții private”, a declarat Costinel Ciubotariu, primarul comunei Sulița.

”Au fost niște discuții despre terenul de la fosta fabrică de zahăr. Noi am avut foarte mulți vizitatori până acum, dar nu s-a întâmplat nimic. Dacă vor să investească la Bucecea noi le acordăm tot sprijinul, facem tot ce ține de Primărie”, a precizat și Andron Țâmpău, primarul orașului Bucecea.