Prima pagină » Flutur vrea să îngroape tot și să caute o firmă privată să concesioneze
Administrație

Flutur vrea să îngroape tot și să caute o firmă privată să concesioneze

Primăria municipiului Botoșani caută finanțare pentru a îngropa toate rețelele de utilități supraterane, cum ar fi cablurile TV, cele de Internet sau rețelele de alimentare cu energie electrică.

Edilul-șef al municipiului, Cătălin Flutur, a declarat că acesta va fi unul dintre cele mai importante proiecte care vor schimba urbea.

În Botoșani, administrația locală a derulat un proiect pilot, finanțat din fonduri europene, în care toate rețelele de utilități supraterane au fost îngropate.




Pregătim un proiect important pentru municipiu, canalizații subterane în vederea mutării în subteran a rețelelor aeriene. Strada Cuza Vodă a fost un proiect pilot în acest sens și trebuie să recunoaștem că în momentul acesta Cuza Vodă arată bine, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Acesta a precizat că municipalitatea va obține apoi bani din concesionarea rețelelor subterane către un operator sau mai mulți operatori privați.

În ceea ce privește sursa de finanțare pentru realizarea proiectului, primarul Flutur a spus că cel mai probabil se va apela la un credit bancar pentru asta.

Spre exemplu, pe Calea Națională, rețelele subterane ar urma să fie amenajate pe spațiul verde dintre sensurile de mers.