Prima pagină » Imagini halucinante în 2018! 150 de elevi citind cărți în aer liber. Flutur în ipostaze … altfel

Imagini halucinante în 2018! 150 de elevi citind cărți în aer liber. Flutur în ipostaze … altfel

Imagini șocante pentru 2018! Primarul Cătălin Flutur și nu mai puțin de 150 de liceeni au ieșit să citească în aer liber, în fața sediului Primăriei.

Elevii s-au așezat pe bordurile din fața Primăriei iar primarul Flutur nu a ezitat să stea în rând cu ei preț de câteva minute.

Deoarece astăzi sărbătorim Ziua internațională a cărții și a drepturilor de autor, am acceptat cu plăcere invitația Grupului de Acțiune Locală ”Botoșani pentru viitor”, care în parteneriat cu Liceul Pedegogic a organizat un flashmob intitulat ”INVITAȚIE LA LECTURĂ”. Împreună cu apoape 150 de tineri, am citit pentru câteva minute o carte în Piața 1 Decembrie, pentu a îndemna locuitorii orașului – mai ales pe cei mai tineri – să cultive această îndeletnicire, a postat pe pagina sa de Facebook primarul Cătălin Flutur.

 



 

Primăria și Consiliul Local au montat în Botoșani și 10 ”cuiburi de cărți” o inițiativă demnă de un oraș cultural cum se vrea a fi municipiul Botoșani.

Am inaugurat apoi primul ”Cuib de cărți” din municipiu, o inițiativă lăudabilă a consilierului Marius Oroșanu, pusă în practică de colegii de la DSPSA. Este vorba de mini-biblioteci stradale, amplasate în special în parcurile municipiului și pe pietonale, acolo unde sunt bănci și cei care se odihnesc pot să ia o carte să o citească. ”Cuiburile de cărți” sunt alimentate prin donațiile locuitorilor municipiului. Deocamdată s-au instalat aceste cuiburi în 10 locații din oraș, urmănd să mărim aria acestora și cu parcurile spitalelor și alte zone unde se poate citi, a completat edilul-șef.




https://www.facebook.com/CatalinMugurelFlutur/videos/2137442256282237/