Prima pagină » Incompetență sau prostie? SF-ul de la drumul Botoșani-Ștefănești este refăcut anual din 2016
Administrație

Incompetență sau prostie? SF-ul de la drumul Botoșani-Ștefănești este refăcut anual din 2016

Un deputat botoșănean trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care este tratată o investiție vitală pentru economia județului de către autoritățile regionale și cele naționale.

Deputatul Cristian Achiței spune că șefii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri revizuiesc pentru a treia oară în ultimii trei ani studiul de fezabilitate necesar lucrărilor de modernizare a drumului național Botoșani-Ștefănești, extrem de important pentru economia județului deoarece face legătura între municipiul reședință și Vama Stânca.

 

 

”La Botoșani-Ștefănești suntem la a treia revizuire a proiectului. Faci SF în 2016, anul trecut îl reviziuiești, iar anul acesta îmi răspunde(n.r.: Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași) că trebuie să mai ajungă la nu știu ce comisie rutieră. Băi omule, dar tu ce SF ai recepționat acolo? Ori nu ai bani? Spune că nu ai bani și la revedere”, a declarat deputatul Achiței.

Acesta spune că deși este o investiție extrem de importantă pentru județ și chiar pentru regiune, deoarece ar facilita accesul spre și dinspre Republica Moldova prin Vama Stânca, reabilitarea drumului Botoșani-Ștefănești nu are sursă de finanțare, așa cum este în cazul drumului Botoșani-Târgu Frumos, care este prins în masterplanul de infrastructură națională.

 

loading…

 

”Botoșani-Ștefănești nu este în masterplan. Te pornești să faci SF, blochezi toate lucrările de întreținere, îl revizuiești de trei ori, nu faci nimic pe el. E clar că din SF va reieși că avem nevoie de vreo 300 milioane lei pentru această investiție deoarece sunt probleme grave cu alunecările de teren, dar punctuale. Faci SF, dar cum finanțezi? Soluția era să fi luat tronsoanele care nu sunt afectate de alunecări și să pună covor în două straturi, exact ca pe Săveni, și pe urmă analizai punctual pe alunecările grave și le rezolvai. Acum așteptăm! Există riscul să îl scoatem la licitație dar să îl facem în 10 ani pentru că nu este finanțare. Pe Legea de amenajare a teritoriului național Suceava-Botoșani-Ștefănești este drum expres. Când o să-l vedem așa?”, a completat Cristian Achiței.