Prima pagină » Investiție privată de 7 milioane euro, cea mai mare care începe în acest an, abia a trecut de votul CL
Administrație Economic

Investiție privată de 7 milioane euro, cea mai mare care începe în acest an, abia a trecut de votul CL

Omul de afaceri Tonino Boldea(stânga) și doi dintre specialiștii săi în proiectul imobiliar de 7 milioane euro de la UGIRA

Mai țineți minte de toate declarațiile din campania electorală a politicienilor locali cum că vor să atragă investitori în Botoșani, cum că vor să sprijine afacerile locale? Ei, în realitate unii dintre politicieni fac tot ce pot pentru a pune piedici unor investiții mai ales dacă sunt făcute de investitori locali.

Asta a trăit pe propria lui piele omul de afaceri Tonino Boldea, cel care va investi 7 milioane euro în construirea unor blocuri cu apartamente de lux în locul fostelor garaje UGIRA, din zona ultra-centrală a municipiului Botoșani.

Consiliul local a supus la vot, vineri, proiectul privind aprobarea documentației acestei investiții.

 



 

Un consilier local PSD, care este și membru într-o asociație de proprietari din apropierea locului în care se vor construi blocurile de lux, Laurențiu Maftei, s-a arătat nemulțumit de deranjul pe care îl va provoca această investiție în zonă, dar și de eventualele stricăciuni de care vor suferi blocurile din zonă în urma traficului cu utilaje grele pentru construcția noilor blocuri.

”Nu știu cum în zonă s-a dat drumul la această investiție pentru că blocurile sunt construite în 1965. Nu se respectă distanțele impuse de lege… În cartier s-a mai construit un bloc, dar în proiect avea 7 etaje și s-a ras unul… acum de ce dacă vrea să construiască cu 6 etaje este lăsat și dacă vrea 4 etaje nu se lasă doar 3 cum sunt celelalte din zonă”, a declarat Laurențiu Maftei.  

 



 

Tot un PSD-ist a încercat să îl lămurească pe Maftei, respectiv viceprimarul Marian Murariu.

”Domnul consilier a fost și la dezbaterea publică și i s-a explicat în detaliu, dar se pare că nu a înțeles mulți termeni… Degeaba ați dormit cu documentația sub pernă. Domnule consilier, se respectă toate prevederile legale, toate distanțele impuse de lege și regimul de înălțime din zonă”, a declarat viceprimarul Murariu, explicând faptul că Primăria a impus investitorului să repare toate daunele produse carosabilului și trotuarelor în urma traficului cu utilaje grele prin zonă, iar compania privată s-a angajat să repare și eventualele daune produse blocurilor vechi din zonă.

În sala de ședințe a Consiliului Local a fost prezent și omul de afaceri Tonino Boldea, a asistat la dezbaterea uluitoare, însă nu a vrut să ia cuvântul.

În cele din urmă, consilierii locali au aprobat documentația investiției.