Prima pagină » O nouă ”bombă” moștenită stă să explodeze în Primărie. Flutur: Riscăm să dăm toți banii înapoi
Administrație

O nouă ”bombă” moștenită stă să explodeze în Primărie. Flutur: Riscăm să dăm toți banii înapoi

După dezastrele din proiectele de reabilitare a Teatrului Mihai Eminescu și cel al construirii Parcului Cornișa, un nou proiect din perioada 2012-2016 stă să ”explodeze” în Primăria Botoșani.

 

Dacă la Teatrul Mihai Eminescu pe lângă faptul că municipiul trebuie să ramburseze 4 milioane de lei și pierde efectiv 5 milioane de euro, primarul Cătălin Flutur a declarat că există riscul rambursării de bani într-un alt proiect.

 

Primăria Botoșani nici ”scârț” pe perete nu a știut să facă așa cum trebuie.

 



 

În proiectul anunțat cu tam-tam în timpul administrației din 2012-2016 de reabilitare termică a unor blocuri de pe străzile Cuza Vodă, Victoriei, Săvenilor și Împărat Traian s-a ajuns la situația în care Primăria trebuie să dea în judecată botoșănenii pentru ca aceștia să-și plătească mica parte de contribuție.

Primarul Cătălin Flutur susține că municipalitatea nici contracte nu a știut să facă în acest proiect și din cauza asta riscă să piardă banii.

 

 

loading…

 

”Nu vrea nimeni să mai plătească Victoriei, Cuza Vodă și celelalte străzi. Ei spun: ”Cumătra mea de pe Luna a pus scârț în fața geamului și a costat-o 1000 de lei”. Aici proiectul e mai compex, și spui că trebuie să plătească 9000 lei. Imediat: ”Sunteți hoți!”. Noi le spunem că UE a pus atât, Primăria atât și ei trebuie să pună diferența. Nu! ”Cumătra, 1000 lei scârț”. Nu vor să plătească. Riscăm să dăm toți banii înapoi pentru că nu au făcut nici contractele cum trebuie”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

 

Proiectul de reabilitare a blocurilor, în valoare de câteva milioane de lei, a prevăzut ca beneficiarii, adică proprietarii apartamentelor, să plătească doar 10% în rate pe parcursul a cinci ani, dar nici în aceste condiții oferite de Primăriei botoșănenii nu vor să-și plătească partea de cofinanțare.

 

Reabilitarea blocurilor de către Primărie s-a făcut prin izolarea termică a întregii construcții, cât și prin reabilitarea acoperișului și schimbarea tâmplăriei exterioare.