Prima pagină » Un nou premiu pentru artistul care promovează România în toate țările unde concertează
Știri locale

Un nou premiu pentru artistul care promovează România în toate țările unde concertează

2018 pare a fi anul în care unul dintre cei mai apreciați artiști începe să primească recunoașterea și în țara lui.

 

După ce a fost premiat la Vatican și denumit ambasador cultural, botoșăneanul Mirel Manea, care este și prim-trompetist al Filarmonicii Botoșani, începe să fie premiat și în România.

 

În ianuarie a primit distincția Sabia lui Ștefan cel Mare din partea Armatei Române, la Palatul Național al Armatei Române, fiind singurul botoșănean care a primit această recunoștință pentru aportul adus promovării României și culturii.

 



 

În acest week-end, Mirel Manea a fost premiat și la nivel local într-o gală cu scop caritabil.

Îndrăgitul artist a fost premiat de Rotary Club Botoșani în cadrul balului caritabil ”Botoșani iubește excelența”, prin care se acordă burse elevilor foarte buni la învățătură dar care provin din familii cu o situație materială precară.

 

 

 

” “A servi mai presus de sine însuși”.  Este o distincție care mă onorează, o încununare a eforturilor depuse de-a lungul anilor, pentru că Mirel Manea Orchestra este un proiect sincretic, unic şi minunat, pentru că reuneşte muzicieni profesionişti. Este de asemenea, un prilej de a aduce înapoi în țară artiști români de valoare. Este un trofeu pe care-l voi purta cu mine prin ani”, a declarat Mirel Manea.

 

Mirel Manea Orchestra este invitată să cânte la cele mai selecte evenimente din țară și din străinătate, de la balurile Băncii Naționale a României și ale celor mai importante companii din țară, la cele mai exclusiviste evenimente organizate la nivel național.

 

 

loading…