Prima pagină » Accident de muncă la Electrocontact. Bărbat de 69 ani cu arsuri pe față și mâini în urma unui scurt-circuit
Știri locale

Accident de muncă la Electrocontact. Bărbat de 69 ani cu arsuri pe față și mâini în urma unui scurt-circuit

Accident de muncă la Grupul Industrial Electrocontact Botoșani.

 

Un bărbat de 69 ani a suferit arsuri grave la cap și la mâini și a necesitat transferul de urgență la un spital din Iași.

 

Ancheta în acest caz este efectuată de către reprezentanții Grupului Industrial Electrocontact și urmează să transmită rezultatele și Inspectoratului Teritorial de Muncă.

 



 

”În data de 20.02.2018, în jurul orei 13.30, a avut loc un eveniment în care a fost implicat  numitul T. Luca, cu vârsta de 69 ani, angajat ca electrician, la S.C. Grupul Industrial  Electrocontact S.A., Botoşani. În timp ce angajatul efectua operaţiuni de reparaţii la un panou electric din incinta societăţii, s-a produs un scurt-circuirt, la panoul respectiv, provocăndu-i leziuni la nivelul membrelor superioare şi a feţei. De asemenea, în urma incidentului, în interiorul panoului electric a izbucnit un incendiu, acesta fiind stins de către lucrătorii din cadrul ISU Botoşani”, precizează, într-un comunicat de presă, Dan Moldovanu, inspector șef interimar al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

 

 

 

Accidentatul  fost  transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă  Mavromati  Botoşani, pentru îngrijiri de specialitate. În cursul serii a fost transferat la Iaşi. Evenimentul, soldat cu  incapacitate temporară de muncă, va fi cercetat de către angajator iar dosarul de cercetare va fi   înaintat spre verificare şi avizare Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani.

 

 

loading…