Prima pagină » PSD și PNL au hotărât să își concedieze pilele angajate la Primărie și Urban Serv și să taie contractele firmelor de partid

PSD și PNL au hotărât să își concedieze pilele angajate la Primărie și Urban Serv și să taie contractele firmelor de partid

Moment istoric la Botoșani! PSD și PNL, cele două partide care își împart puterea pe plan local au hotărât să facă un joc cu miză nulă, din care toată lumea să câștige și să își concedieze pilelede partid angajate în ultimii 27 de ani la Primărie și la Urban Serv, dar și celelalte companii ale Consiliului Local.

Totodată, PSD și PNL au hotărât să taie și contractele firmelor de partid prin care căpușează banii de la bugetul local, banii de la bugetele firmelor din subordinea Consiliului Local.



Primele două măsuri luate de PSD și de PNL în acest sens au fost să nu voteze creșterile de taxe locale și cele ale tarifelor de salubrizare.

PSD nu a votat creșterile de taxe locale propuse de primarul Cătălin Flutur și susținute de PNL, iar PNL s-a opus majorării de tarife la salubrizare propuse de PSD. În ambele cazuri cei care s-au opus au fost de acord cu o majorare de doar 5% și nu de cât s-a propus.

Având în vedere că primarul liberal Cătălin Flutur spune că municipalitatea nu se va descurca fără majorarea de taxe, iar Cezar Nicuță, pus de PSD să conducă Urban Serv spune că societatea nu se poate descurca fără creșterea de tarife, urmează ca toate pilele PSD și PNL să fie date afară pentru a fi suficienți bani pentru salariile celor care chiar muncesc în Primărie și în Urban Serv.



O altă urmare este și aceea ca atât PSD, cât și PNL să renunțe la contractele prin care membrii de partid și căpușează bugetul local.

Asta ar fi normal să se întâmple în Botoșani atât timp cât PSD se opune primarului Cătălin Flutur, iar PNL se opune PSD-ului că doar nu o fi mai prost.

Primăria, Urban Serv, Locativa, Modern Calor, Eltrans toate acestea au birouri pline cu angajați doar pentru că au fost susținuți de mai marii din PSD sau PNL. Cea mai mare parte din bugetul local se duce pe salariile pilelor de partid angajate în ultimele aproape trei decenii de toți cei care au trecut pe la putere. În tot acest timp, cei care munceau înainte muncesc și acum, restul doar plimbă vântul.

PSD și PNL se anulează reciproc la nivelul municipiului, iar singurii care vor suferi vor fi botoșănenii de rând pentru că vor lipsi investițiile, va lipsi dezvoltarea, totul fiind sacrificat pentru salariile lor.

Integral pe Bogdan CALINIUC