Prima pagină » Sistem de supraveghere video pe străzile orașului prin care au trecut mii de turiști în fiecare week-end de vară
Administrație

Sistem de supraveghere video pe străzile orașului prin care au trecut mii de turiști în fiecare week-end de vară

Câteva zeci de camere vor fi amplasate pe străzile din orașul Ștefănești, județul Botoșani.

Primarul Florin Buțura spune că investiția este una mai mult decât necesară și că imaginile vor fi puse la dispoziția Poliției în cazul producerii unor evenimente nedorite.

Prin deschiderea plajei de la Vama Stânca, de pe malul lacului de acumulare de pe Prut, orașul Ștefănești a fost în acest an una dintre cele mai tranzitate localități din județ. Mii de turiști din Iași, Suceava, Vaslui și Botoșani au tranzitat acest oraș în fiecare week-end al verii pentru a ajunge la plaja Vama Stânca Ștefănești.



”Sistemul este compus din 34 de camere de supraveghere care vor fi amplasate în puncte strategice din oraș. Costul acestui sistem se ridică la 50.000 euro fără TVA, însă este un sistem mai mult decât necesar la noi pentru creșterea siguranței cetățenilor pe străzile orașului”, a declarat primarul Florin Buțura.

 

Scopurile principale ale unui astfel de sistem sunt de a proteja populația împotriva faptelor antisociale și de a ajuta autoritățile să intervină cu rapiditate în cazuri de urgență, fie în situații de natura infracțională,fie în incendii sau fenomene naturale grave (cutremure, alunecări de teren sau inundații). Totodată se poate monitoriza traficul rutier, ordinea publica sau se pot dovedi diferite fapte ce țin de gospodărirea comunală.



Camerele de supraveghere video vor fi folosite pentru supravegherea și identificarea potențialilor infractori sau a celor care vor vandaliza bunurile publice sau ale cetățenilor. Ele vor fi amplasate în locurile publice, respectându-se legislația în vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Echipamentele utilizate în cadrul unui astfel de sistem sunt echipamente profesionale, protejate antivandalism, cu posibilitate de înregistrare atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte datorita proiectoarelor cu infraroșu cu care sunt dotate.