Prima pagină » Un om de afaceri ne-a făcut de tot râsul în fața țării
Știri locale

Un om de afaceri ne-a făcut de tot râsul în fața țării

Dacă ai bani, dacă investești nu înseamnă că ai voie să fii mârlan. În 2017, un om de afaceri s-a comportant ca un țopârlan și deși are bani de ani buni, educația nu a venit cu aceștia.

 

Un om de afaceri ne-a făcut de tot râsul în fața țării și a făcut ca imaginea Botoșaniului să fie întoarsă la nivelul anilor *90.



O delegație de la București, de la un ONG care încearcă de ani buni să schimbe viața persoanelor cu handicap, a copiilor cu cerințe educaținale speciale, a venit în vizită la Botoșani pentru a participa la dezbaterea publică prilejuită de începerea demersurilor pentru construirea unei grădinițe pentru copiii orbi, surdo-muți, cu sindrom Down sau cu autism.

Camelia Platt, directorul Light into Europe, a fost însoțită de un instructor de câine ghid, câine pe care îl folosesc persoanele nevăzătoare pentru a se deplasa și a vrut să se cazeze într-un hotel cunoscut din zona Bulevardului Mihai Eminescu.

Din păcate, patronul hotelului, un cunoscut om de afaceri, a dat dovadă de o lipsă totală de respect și de o gândire care lasă de dorit. Acesta a făcut scandal că respectiva delegație vrea să-i umple de purici hotelul, în condițiile în care acel câine ghid este vaccinat, deparazitat și întreținut poate mai bine decât mulți oameni.

Dincolo de faptul că trebuia să faciliteze accesul câinelui ghid având în vedere importanța acestui animal în viețile persoanelor nevăzătoare, dincolo de faptul că în hotelul său trebuie să arate că este un nivel înalt al civilizației, omul de afaceri s-a comportat ca un bădăran.



Camelia Platt a bătut obrazul autorităților locale, viceprimarului Cosmin Andrei, lui Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean și prefectului Dan Șlincu.

”Viața nu ține de clădiri, de obiective de infrastructură, începe de la om. Pentru domnul prefect, să ne ajutați să educăm comunitatea. Un câine ghid vine la hotel, o persoană cu dizabilități vrea să meargă la resturant, dar nu este lăsată…să nu se mai întâmple astfel de cazuri. Ar trebui campanii de educare”, a declarat Camelia Platt. ONG-ul reprezentat de aceasta ajută persoanele cu dizabilități din toată țara, inclusiv pe cele din Botoșani.

Prefectul Dan Șlincu și Costică Macaleți, președintele CJ, au confirmat incidentul regretabil.

Autoritățile locale au intervenit și i-au explicat omului de afaceri că și legislația impune accesul persoanelor care folosesc câinii ghid în incinta hotelurilor și restaurantelor, iar acesta s-a văzut nevoit să își calce pe comportamentul nedemn de anul în care trăim.