Prima pagină » Aproape toți transportatorii de persoane au anunțat scumpirea biletelor de călătorie
Știri locale

Aproape toți transportatorii de persoane au anunțat scumpirea biletelor de călătorie

Se scumpește transportul între localitățile din județ, dar și între Botoșani și restul țării.

Din cauza măsurilor Guvernamentale, din cauza Consiliului Local Botoșani, din cauza robor-ului, a prețului la pompă, aproape toți transportatorii din Botoșani au anunțat că vor majora tarifele.

”Având în veder modificările din ultimele luni pe piața românească vă informăm că operatorii de transport în marea lor majoritate, aproximativ 95%, vor mări tarifele pentru cursele județene și interjudețene”, a transmis printr-un comunicat de presă Asociația Transportatorilor Rutieri Botoșani.



Transportatorii invocă șapte motive care stau la baza scumpirii călătoriei. Astfel, aceștia acuză scumpirea combustibilului, modificarea dobânzilor Robor, care a dus la scumpirea creditelor în lei, creșterea euro, care le-a scumpit ratele la leasinguri. ”Scumpirea pieselor de schimb și a accesoriilor pentru autovehicule, a taxelor de drum a asigurărilor mijloacelor de transport, reguzul Guvernului de a veni cu o soluție concretă privind restituirea accizei de combustibil transportatorilor autorizați”, se mai specifică în comunicatul de presă.



De asemenea, se mai invocă și creșterea salariilor brute prin adoptearea unei ordonanțe, lipsa de acțiune a autorităților în combaterea pirateriei auto care sufocă operatorii plătitori de taxe și impozite.

Totodată, transportatorii sunt nemulțumiți și de taxa specială impusă de Consiliul Local Botoșani.

”Ca exemplu taxa de liberă trecere, care nu s-a regăsit în prețul biletelor până acum deoarece autoritățile au promis modificări la HCL 70 prin reducerea lor, dar nu s-a concretizat nimic”, au concluzionat transportatorii botoșăneni.