Prima pagină » Pe 20 noiembrie încep lucrările la primul spital construit de stat după Revoluție. Primele imagini cu proiectul

Pe 20 noiembrie încep lucrările la primul spital construit de stat după Revoluție. Primele imagini cu proiectul

Moment istoric pentru sistemul sanitar din Botoșani. La 28 de ani de la Revoluție, va fi construit primul spital nou din fonduri guvernamentale.

Medicul Tamara Ciofu, deputat PSD, care a inițiat în 2013 toată procedura pentru ca Guvernul să finanțeze acest obiectiv, a declarat că este stabilită data la care Compania Națională de Investiții va da startul lucrărilor.

Importanța acestei investiții este uriașă pentru Botoșani deoarece pacienții țintă sunt cei cu boli cronice și cei aflați în stadii terminale.



”CNI a stabilit ca pe 20 noiembrie să înceapă lucrările la Spitalul municipal de boli cronice și îngrijiri paliative Botoșani. Lucrările încep cu întârziere din vina unor proceduri birocratice și a unor contestații. Cu toate acestea, proiectul este deosebit de important pentru botoșăneni, pentru sistemul sanitar deoarece se adresează unei categorii de bolnavi care necesită o îngrijire aparte, familiile care au astfel de bolnavi știu la ce mă refer. Înainte de a semna scrisoarea prin care justificam necesitatea acestei investiții am discutat cu personalul medical pentru a ști care sunt și cerințele lor pentru ca în noul spital bolnavii să fie tratați așa cum trebuie  ”, a declarat medicul Tamara Ciofu.



Noul spital din municipiu, unde vor fi bolnavii cronici și cei aflați în stadii terminale, va avea subsol, parter și trei etaje, 140 de paturi, spațiu pentru investigații RMN. Botoșănenii au stabilit printr-un sondaj că numele noii unități medicale va fi Leon Dănăilă, după celebrul neurochirurg născut în județul Botoșani.

Compania Victor Construct a câștigat licitația organizată de CNI pentru investiția de la Botoșani și va primi 14,7 milioane lei pentru a construi Spitalul municipal de boli cronice și îngrijiri paliative, în prelungirea Spitalului municipal de recuperare ”Sf. Gheorghe”.