Prima pagină » Trei firme cu afaceri de 117 milioane euro în județ sunt în primele 10 ”Companii din industria ușoară care dau greutate economiei”
Economic

Trei firme cu afaceri de 117 milioane euro în județ sunt în primele 10 ”Companii din industria ușoară care dau greutate economiei”

Industria ușoară este unul dintre sectoarele cel mai active din industria românească, deși nu aduce o plus-valoare mare economiei reușește să ofere un număr consistent de locuri de muncă fără de care situația economică a țării ar fi extrem de dificilă.

Ziariștii de la Capital.ro au stabilit primele zece firme din industria ușoară din țară extrem de importante pentru greutatea economiei României, iar trei dintre ele au fabrici în județul Botoșani prin care derulează afaceri de 117 milioane euro în total.



Este vorba despre Serconf, aparținând de gigantul Seroussi, Formens și Rolana Tex care aparține de gigantul Rifil.

”Joseph Seroussi, fondatorul afacerii Seroussi în România, ar putea să scrie istorie despre piaţa locală a confecţiilor. Antreprenorul de origine sudaneză a venit în România prin anii ’60, când făcea comerţ cu textile, primul birou din România fiind deschis în 1965. Fabricile Ikos Conf şi Norada  exportă anual către Europa circa 700.000 de costume bărbăteşti, iar fabrica Serconf Botoșani circa 800.000 de pantaloni bărbaţi şi femei, pentru branduri binecunoscute din Germania, Franţa şi Ţările Nordice, potrivit datelor publicate pe site-ul companiei”, scrie Capital.ro.



Despre francezii de la Formens, Capital.ro precizează că este unul dintre cele mai cunoscute nume din producţia de costume bărbăteşti din România.

”Datorită investiţiilor şi diversificării, cifra de afaceri este estimată să crească anul acesta cu 15-17%, până la 71-73 mil. euro. Astăzi, compania are 2.250 de angajati, în creştere cu 220 faţă de 2016, ca urmare a achiziţiei fabricii Vestiro Focşani. Iar ca noutate, Grupul Formens a început extinderea într-un nou domeniu, cel imobiliar”, a scrie Capital.ro.



Despre grupul Rifil, din care face parte și compania Rolana Tex SRL Botoșani, cea mai mare firmă după cifra de afaceri din județul Botoșani, Capital.ro susține că este unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală de producţie de textile.

”Compania a fost înfiinţată în urmă cu aproape patru decenii, ajungând astăzi să producă zeci de mii de tone de fire textile pentru tricotaje, din toate categoriile existente în piaţă. Rifil Săvineşti are ca acţionar unic grupul Fraver din zona Biella Italia, producător de fire acrilice, cu 14 fabrici în Europa şi Statele Unite şi cu peste 3.000 de angajaţi”, se precizează despre grupul din care face parte Rolana Tex.