Prima pagină » Blocul în care a avut loc explozia din septembrie POATE FI LOCUIT
Știri locale

Blocul în care a avut loc explozia din septembrie POATE FI LOCUIT

Veste uriașă pentru câteva zeci de familii care de o lună de zile sunt sinistrați. Schimbare radicală în ceea ce privește soarta blocului în care s-a produs explozia la mijlocul lunii septembrie, la intersecția Primăverii cu Octav Onicescu.

Primarul Cătălin Flutur a spus că potrivit contraexpertizei efectuată de Andrei Szaalontay imobilul poate fi locuit pentru că este încadrat la gradul seismic III și nu I așa cum a reieșit în urma expertizei făcute de Dorel Plătică.

 

”Primăria nu are o obligație foarte mare, dar ne interesează soarta blocului din Primăverii. Situația nu este atât de gravă cum s-a spus prima dată. NU vorbim de risc seismic grad I ci grad III. Mâine domnul profesor va veni cu o hârtie semnată de el ca și expert. Mare parte dintre proprietari vor putea locui în bloc, nu și cei care au fost direct afectați de explozie, trebuie doar să facă verificare în ceea ce privește utilitățile”, a declarat primarul Flutur.

Acesta a precizat că va fi făcut și un deviz estimativ al lucrărilor de consolidare care trebuie efectuate la blocul amintit.

Asociația de proprietari în care se afla blocul în care s-a produs deflagrația din septembrie a adunat din sponsorizări și donații 40.000 lei, banii urmând să fie cheltuiți la lucrările de consolidare.