Prima pagină » Singura fabrică din țară unde se produce cașcaval în ceară este în Botoșani și a intrat în atenția presei naționale
Agricultură

Singura fabrică din țară unde se produce cașcaval în ceară este în Botoșani și a intrat în atenția presei naționale

În județul Botoșani se află singura fabrică de cașcaval unde se produce cașcaval ambalat în ceară. Este una dintre metodele clasice de a prelungi procesul de maturare a cașcavalului, folosită în străinătate, dar mai puțin în România.

Unitatea de precesare botoșăneană a intrat în atenția presei naționale de specialitate. ȘtiriAgricole.ro a publicat un articol cu fabrica botoșăneană Vlăsie Company, din Vlăsinești.



„Ne-am dorit foarte mult sa imbinam traditia cu inovatia si cu cele mai inalte norme sanitar veterinare in vigoare. Prelucram de exemplu cascavalul in cos de nuiele, se amesteca cu o paleta din stejar, se portioneaza pe un blat din lemn, iar maturarea se face direct pe o scandura din lemn de brad. Mergem pe vechile retete, prin care produsele capata o specificitate aparte, unica. Deoarece e destul de greu de patruns pe piata am vrut sa venim cu ceva noi. De aceea am decis sa realizam Cascavalul de Saveni si in ambalaj de ceara, acesta fiind un produs renumit in perioada comunista. La inceput asa era ambalat. Prin urmare, am reinviat o traditia sa spunem, nimic altceva”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Constantin Aniculaesa, administratorul companiei Vlasie Company, din comuna Vlasinesti, judetul Botosani.

 

Procedeul prin care cascavalul este ambalat in ceara este unul destul de simplu, produsul fiind pur si simplu „scufundat” intr-un vas cu ceara lichida. Datorita acestei metode, cascavalul isi continua procesul de maturare devenind, chiar si dupa ce a a parasit fabrica, tot mai gustos.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE