Prima pagină » UPDATE: 5 răniți, unul dintre ei are arsuri pe 50% din corp, trei apartamente avariate, 24 de persoane evacuate și cazate de Primărie
Știri locale

UPDATE: 5 răniți, unul dintre ei are arsuri pe 50% din corp, trei apartamente avariate, 24 de persoane evacuate și cazate de Primărie

Numărul persoanelor rănite în explozia din blocul de la intersecția Primăverii cu Octav Onicescu a crescut la 5. Potrivit prefectului Dan Șlincu, explozia s-a produs de la o acumulare de gaze naturale cauzată de un racord slăbit la un aragaz.

”Sunt cinci persoane rănite, dar starea lor nu este gravă și sperăm să nu se agraveze. Avem la fața locului trei apartamente avariate și 24 de persoane evacuate. Am discutat cu viceprimarul municipiului Botoșani și Primăria va asigura spații de cazare pentru persoanele evacuate. Evaluăm cauzele și consecințele”, a declarat prefectul Dan Șlincu.

De asemenea, Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, a declarat că printre victime se numără un copil de 11 ani, care are o fractură, și un bărbat care are arsuri pe 50% din corp. Celelalte trei victime, o femeie și doi bărbați, sunt în stare stabilă.

Specialiștii de la Inspecția în construcții verifică dacă blocul poate fi locuit după explozie.