Prima pagină » 4 milioane de euro în cele mai luxoase blocuri din oraș: parcare subterană, scări cu marmură și granit, lift la bloc cu 4 etaje
Economic

4 milioane de euro în cele mai luxoase blocuri din oraș: parcare subterană, scări cu marmură și granit, lift la bloc cu 4 etaje

Zona de lângă Muzeu care va fi demolată și transformată în ansamblu de locuințe
Zona de lângă Muzeu care va fi demolată și transformată în ansamblu de locuințe

Zona ultracentrală a municipiului Botoșani se schimbă radical. În locul actualei hale sub care funcționează service UGIRA, din spatele Muzeului Județean de Istorie, se va construi cel mai luxos ansamblu rezidențial din Botoșani.

Proprietatea imobiliară a fost cumpărată de omul de afaceri Tonino Boldea de la firma care deține Hotel Maria, aflată în proprietatea familiei judecătoarei Anita Herghelegiu.

”Firmele Bold Impex și Anca Farm vor construi acolo cel mai frumos ansamblu de locuințe din Botoșani. Vrem să facem două blocuri, probabil cu patru scări, dar să fie cele mai frumoase din Botoșani. Vom avea lift inclusiv la blocurile cu patru nivele, parcări subterane și supraterane, zone cu spații verzi și zonă comercială la parter în partea din față. În față pe Unirii, vor fi scări P+4, iar în spate probabil P+6. Vrem să facem un proiect foarte frumos care să dea un plus de valoare zonei, vrem să lucrăm ceva ce nu s-a mai făcut în Botoșani”, a declarat omul de afaceri Tonino Boldea.

Acesta a precizat că viitoarele apartamente vor avea încălzire în pardoseală, vor fi extrem de bine izolate fonic, vor avea cel mai nou tip de izolare termică, scările vor fi placate cu marmură și granit.

Tot ceea ce înseamnă acum UGIRA și spațiile comerciale dinspre Pietonalul Unirii, de lângă Muzeu, vor fi demolate. Atât service-urile auto și spălătoriile de la UGIRA, cât și galeria comercială.

Terenul cumpărat în această tranzacție are peste 4.460 metri pătrați, iar viitorul ansamblu de locuințe va fi dezvoltat de firmele Bold Impex și Anca Farm, cele care au construit și noul bloc de pe strada Victoriei și unde s-au vândut toate apartamentele cu mai bine de un an înainte de finalizarea lucrărilor.

Tranzația imobiliară depășește 500.000 euro, iar valoare totală a proiectului care va fi pus în practică în cea mai bună zonă a municipiului se ridică la peste 4 milioane de euro.