Prima pagină » Un proiect din Botoşani atrage atenţia întregii ţări: Toţi vor să ştie când se deschide

Un proiect din Botoşani atrage atenţia întregii ţări: Toţi vor să ştie când se deschide

În judeţul Botoşani se construieşte cel mai mare proiect public de acest tip şi toată ţara întreabă de el, însă autorităţile locale sunt prinse de certurile politice şi punerea în funcţiune este amânată din acest motiv.

 

Este vorba despre Cornişa Aquapark&Sports, cel mai mare parc de distracţii construit de o autoritate publică locală din ţară.

Florentina Gheorghiţă, directorul Centrului Naţional de Promovare şi Informare Turistică Botoşani, a declarat că reprezentanţii celorlalte Centre de Informare Turistică din ţară se interesează de acest proiect deoarece este unic în ţară.

“Suntem sunaţi de colegii noştri din ţară care se interesează de Cornişa pentru că este ceva deosebit, este cel mai mare parc de distracţii, are 40 de hectare, şi toţi vor să ştie când se deschide. Noi le-am spus ce conţine, ce facilităţi are, şi toţi aşteaptă deschiderea lui. Acest proiect va face din Botoşani un adevărat punct de atracţie turistică în ţară pentru că până acum toţi care au venit s-au plimbat, au admirat obiectivele turistice, dar după o zi în municipiu nu mai aveau ce să facă. Cornişa va face din Botoşani un loc în care ai ce să faci, în care poţi veni cu copiii, în care poţi să stai mai mult de o noapte”, a declarat Florentina Gheorghiţă.

În ciuda interesului manifestat atât de botoşăneni, cât şi la nivel regional şi naţional pentru acest proiect, autorităţile locale par a fi surde la tot ce se întâmplă în jurul lor. Primarul liberal şi Consiliul Local condus de PSD nu reuşesc să treacă peste micile lupte politice şi să pună mai presus interesul local şi continuă disputele total nepotrivite pe seama Cornişa Aquapark&Sports. Deşi sunt finalizate cele mai multe dintre obiective, iar la cele încă nefinalizate fiind de făcută doar lucrări de finisaj, primarul Cătălin Flutur a propus preluarea şi deschiderea acestor obiective către public, însă Consiliul Local condus de PSD s-a opus. Din acest motiv, parcul Cornişa ar putea fi deschis abia prin noiembrie sau decembrie, în termenii optimişti.

Descrierea Cornişa Aquapark&Sports:

Piscine în aer liber cu plajă şi piscine acoperite

Aquapark

Râu artificial de rafting

Aqua tubing

Zona SPA

Saune

Zona de fitness

Patinoar artificial acoperit care include şi una dintre puţinele piste de curling

Amfiteatru în aer liber

Locuri de joacă pentru copii

Piste de biciclişti

Skate-park