Prima pagină » O multinaţională gigant şi câţiva tineri vor oferi o masă caldă copiilor străzii şi persoanelor fără adăpost

O multinaţională gigant şi câţiva tineri vor oferi o masă caldă copiilor străzii şi persoanelor fără adăpost

Un nou proiect social in Botosani - ”O masa calda”. Asociatia H.A.P.P.Y in parteneriat cu Carrefour Botosani va derula proiectul social ” O masa calda”.

 

Actiunea face parte din ansamblul de masuri pe care ONG-ul nostru le desfasoara la nivel local, in comunitatea noastra in vederea protejarii persoanelor aflate in situatii vulnerabile. Ne focalizam atentia asupra copiilor strazii si persoanelor fara adapost .

Proiectul costa in oferirea saptamanala a unei mese calde intr-o locatie permanenta ce presupune amplasarea de catre Carrefour Botosani a unui modul stradal pe raza municipiului. Astfel conform unui orar prestabilit si afisat, pentru inceput o singura zi pe saptamana voluntarii Asociatiei H.A.P.P.Y vor imparti hrana calda perosanelor aflate in situatii de risc. Printre cei implicati se numara si institutiile scolare, obiectivul proiectului umanitar este de a motiva persoanele cu posibilitati sa se uneasca pentru o cauza nobila, ce-i vizează pe colegii lor de generatie, defavorizati din punct de vedere social si material.

In Botosani conform datelor oficiale numarul persoanelor fara adapost la sfarsitul anului 2016 se ridica la 160. Pe perioada iernii .acestia au fost cazati intr-un adapost amenajat provizoriu in incita scolii nr.3 Botosani. Asociatia H.A.P.P.Y a incercat sa le vina in ajutor oferindu-le timp de 3 zile pe saptamana o masa calda ( fel 1 si felul 2) .

Prima actiune de acest gen – O masa calda persoanelor fara adapost – a avut loc in anul 2014 si de atunci incercam in fiecare iarna sa le oferim portii de hrana calda acestor oameni.

Asociatia H.A.P.P.Y. dispune de un centru social precum si de o cantina dotata si utilata cu echipamente profesionale pentru prepararea si distribuirea hranei, avand autorizatie de cantina-catering .

Proiectul “O masa calda” are ca scop si sensibilizarea persoanelor fizice si juridice, in vederea sustinerii din punct de vedere material a persoanelor defavorizate.

Acest eveniment nu este un act de caritate, ci unul de solidaritate şi recunoaştere a drepturilor persoanei la hrană !

Parteneri : Carrefour Botosani

Cu sprijinul :

Primarului municipiului Botosani, dl. Catalin Mugurel Flutur,

Preotului Paroh , Badarau Gheorghita, Biserica Sfanta Treime Botosani