Prima pagină » Le-aţi dat votul degeaba! Pesediştii s-au chinuit un an să termine nişte hârtii pentru un drum

Le-aţi dat votul degeaba! Pesediştii s-au chinuit un an să termine nişte hârtii pentru un drum

Fără nicio realizare într-un an de la preluarea controlului total asupra Consiliului Judeţean Botoşani, pesediştii au ajuns să sărbătorească şi atunci când termină hârtiile la proiecte.

 

Aşa este şi în cazul proiectului drumului strategic de 106 kilometri, unde cea mai mare parte a documentaţiei a fost făcută pe vremea liberalilor, iar pesediştii trebuiau să completeze şi să depună proiectul.

Au ratat prima sesiune de depunere a proiectelor, iar finalizarea documentelor este consierată mare realizare. Pe lângă faptul că se laudă cu nimic realizat într-un an de la preluarea puterii, pesediştii sunt şi divizaţi în tabere care să-şi asume meritele asupra nimicului.

Senatorul Doina Federovici l-a felicitat pe Facebook pe vicepreşedintele Dorin Birta şi nu a pomenit nimic de preşedintele Costică Macaleţi, confirmând faptul că în PSD există cel puţin două mari tabere.

106,265 km de drum județean vor fi asfaltați. Valoarea estimata – 73,9 milioane de euro. Felicitări domnului Dorin Birta vicepreședinte al Consiliului Judetean și întregii echipe care și-a adus aportul pentru finalizarea cu succes a celui mai important proiect care privește infrastructura rutieră județeană, a postat Federovici.

Proiectul va fi depus abia săptămâna viitoare, după care urmează să fie semnat, nu se ştie când, contractul de finanţare, apoi va fi publicat anunţul licitaţiei, nu se ştie când, după care va avea loc licitaţia şi, dacă nu sunt contestaţii, abia anul viitor, din vară, adică la doi ani după preluarea puterii, să înceapă şi lucrările la drum.

Pe raza județului Botoșani drumul strategic va asigura legătura, pe tronsonul II, DJ 282H, între limita cu județul Iași-Rediu-Răuseni-Călărași, pe o lungime de 13,7 km. Tronsonul III, DJ 282, asigură legătura între DJ 282H, Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești, pe o lungime de 51,1 km. Tronsonul IV asigură legătura între DN 29D-Blândești-Cerchejeni-Sulița Cheleș-Lunca-Cernești-Todireni, pe o lungime de 25,8 km, iar tronsonul V, DJ 294, asigură legătura între Dângeni-Mihălășeni, pe o lungime de 9,5 km.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la 73,9 milioane de euro, lungimea totală a drumului strategic fiind de 106,265 km., contribuția județului Botoșani ridicându-se la 4 milioane de euro.