Prima pagină » O fabrică își automatizează o parte din activitate din cauza lipsei forței de muncă

O fabrică își automatizează o parte din activitate din cauza lipsei forței de muncă

Se anunță a fi una dintre cele mai mari probleme cu care se va confrunta economia județului și a țării în viitorul imediat.

 

Una dintre fabricile de lactate din județul Botoșani, Vlăsie Company SRL Vlăsinești își va mecaniza o parte din activitate din cauza lipsei forței de muncă.

Unitatea a accesat un proiect în valoare de 160.000 euro, din care 50% contribuție proprie, prin care va cumpăra un aparat computerizat de formare produse lactate și unul de etichetat, dar și o mașină de transportat produse lactate.  

”Am și semnat contractul de finanțare la proiect, urmează să luăm un credit să acoperim cofinanțarea, apoi să trecem la achizie. Am luat decizia de a accesa acest proiect pentru că nu aveam oameni cu care să lucrăm. Este extrem de greu să găsești oameni să îți lucreze. Acum vom rămâne cu oameni să lucrăm partea de produse tradiționale, partea de Cașcaval de Săveni, care trebuie lucrat manual în totalitate, iar la restul cașcavalului trebuie să apelăm la aparatură pentru formarea lui și pentru etichetare”, a declarat Constantin Aniculăesă, directorul Vlăsie Company.  

Acesta a precizat că se acutizează de la an la an criza forței de muncă deși în comună și în județ sunt foarte multe persoane care nu au locuri de muncă, iar o parte dintre ele se declară ca fiind în căutarea unui job.