Prima pagină » Portariuc se opune majorării taxei pe gunoi şi cere alte soluţii

Portariuc se opune majorării taxei pe gunoi şi cere alte soluţii

Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că se va opune majorării tarifului la gunoi ca urmare a dării în funcţiune a depozitului de deşeuri de la Stăuceni, ceea ce va însemna costuri mai mari cu transportul.

Portariuc spune că la deşeuri se merge pe acelaşi principiu ca şi la scumpirea apei, se dă vina pe Uniunea Europeană că aşa ne-a cerut în contractul de finanţare a proiectelor de investiţii cu fonduri europene.

„Aştept să văd care este şi opinia Consiliului Local. Ţinând cont că va intra în operare depozitul de deşeuri de la Stăuceni Consiliul Judeţean cere o majorare a taxei de salubritate. Nu sunt de acord cu acest lucru. Ei fundamentează la fel ca majorarea preţului la apă care văd că o fac din şase în şase luni, şi la care m-am împotrivit de fiecare dată, că aşa îi obligă master planul. Eu nu cred că este singura metodă prin care această gestiune poate fi făcută profitabil. Nu doar prin majorarea preţului. Dacă vă uitaţi la preţul la apă din 2012 până acum şi cât intenţionează să crească, pe mine mă sperie, şi m-am opus de fiecare dată şi le-am cerut să găsească alte metode prin care să îşi atingă acei parametri. Printr-o scrisoare către finanţator se poate demonstra că nu există sustenabilitate din partea populaţiei pe acest indicator de performanţă şi puteau solicita modificare că şi cei de la Uniunea Europeană sunt oameni şi înţeleg care este situaţia de aici, din cea mai săracă zonă a UE. Acum vin şi la taxa de salubritate şi spun că e nevoie. Vom avea o discuţie cu consilierii. Se cere majorare pentru a putea permite acoperirea cheltuielilor pe transport. Există mai multe trepte, începând de la 15-20 de procente”, a declarat primarul Portariuc.

Acesta a precizat că le-a cerut consilierilor locali să nu crească nivelul taxelor locale pentru 2016, excepţie făcând impozitul pentru clădirile de patrimoniu lăsate în paragină, unde creşterea este de 200%.

 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani