Prima pagină » Portariuc după 10.000 km: Suntem atât de mult rămaşi în urmă… avem treabă cel puţin 50 de ani

Portariuc după 10.000 km: Suntem atât de mult rămaşi în urmă… avem treabă cel puţin 50 de ani

Primarul Ovidiu Portariuc a făcut bilanţul vizitei sale în SUA. Într-o postare pe Facebook, primarul a trasat în linii mari vizita în Statele Unite ale Americii: 23 zile, peste 10.000 km parcurşi în aproximativ 15 zboruri, 6 oraşe cu specific diferit de la Washington la New York, peste 200 noi conexiuni profesionale, peste 100 întâlniri pe teme diverse-politice, economice, societate civilă, sport, cultură, justiţie, mediu academic, diplomaţie, mediu antreprenorial, dezvoltare urbană, ordine publică.

„Concluzie? Greu de spus în câteva cuvinte într-o postare. America te impresionează şi te marchează, nu e doar o ţară cât un continent, e o stare de spirit, un mod de a înţelege lumea şi viaţa, altfel decât suntem noi obişnuiţi! De mâine(n.r.: astăzi) înapoi la treabă în Botoşani! Avem atât de multe de făcut, suntem atât de mult rămaşi în urma, pe toate palierele, încât avem toţi treabă cel puţin 50 de ani de acum încolo, 24 ore pe zi! Avem nevoie de linişte, colaborare şi ambiţia de a face ceva ca să putem spune în final: Yes, we can!”, a precizat edilul-şef.

Acesta a anunţat că săptămâna viitoare va susţine o conferinţă de presă în care va prezenta punctual măsurile pe care intenţionează să le ia în Botoşani în urma experienţei americane şi care sunt beneficiile pentru oraş ale unui asemenea schimb de experienţă.

„Mulţumesc GermanMarshallFund pentru o asemenea unică oportunitate. Sunt sigur că e doar începutul unor fructuoase relaţii de colaborare transatlantice. Din nou pentru presă şi publicul din Botoşani: costurile acestei burse şi de deplasare au fost susţinute de fundaţie şi prin resurse proprii în totalitate. Niciun leu din bani publici, pentru că ştiu că acest aspect e de mare interes, pe la noi pe aici”, a completat Ovidiu Portariuc.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani