Prima pagină » CJ-ul dă mai mulţi bani pentru Mihăileniul lui Enescu. 8,2 milioane lei pentru drumuri

CJ-ul dă mai mulţi bani pentru Mihăileniul lui Enescu. 8,2 milioane lei pentru drumuri

Consilierii judeţeni botoşăneni au împărţit 8,2 milioane lei primiţi de la Guvern pentru drumuri. Echipa de la şefia Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu – preşedinte interimar, Cristian Achiţei – vicepreşedinte, Radu Judele – administrator al CJ, a reuşit deja să stârnească nemulţumiri în rândul primarilor după ce au anunţat sumele pe care le vor împărţi fiecărei primărie.

Pe lângă primari, şi consilierii judeţeni din PSD s-au arătat nemulţumiţi de modul în care au fost împărţiţi banii şi că primăriile PNL au primit mai mulţi bani.

„Sunt comune care au relativ aceeaşi reţea de drumuri, dar primesc 5% din cât primesc unele”, a declarat Paul Pavel, consilier judeţean PSD care nici nu a votat proiectul.

Şi Marian Sergiu, tot de la PSD, a precizat că locuitorii comunelor Răuseni, Hlipiceni, Todireni, Lunca şi Suliţa au trimis un memoriu în care reclamă starea proastă a drumului judeţean care trece prin localităţile în care locuiesc.

Gheorghe Sorescu, preşedintele interimar al CJ, a spus că acel tronson de drum este prins pentru reabilitare cu fonduri europene. „Este inclus în drumul strategic al judeţului, care are peste 100 km, şi sperăm să putem interveni începând de anul viitor. Acolo sunt alunecări de teren foarte mari în zona Hlipiceni”, a declarat Sorescu.

Din totalul de 8,2 milioane lei aceşti bani 1,1 milioane lei vor intra direct în bugetul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, 913.000 lei vor merge pentru întreţinerea drumurilor judeţene, iar 6,2 milioane lei pentru drumurile comunale.

Un amendament a fost depus de Gheorghe Vâzdoagă şi aprobat de plenul CJ-ului pentru alocarea a 20.000 lei în plus comunei Mihăileni pentru a amenaja drumul care duce la casa mamei lui George Enescu şi care se află în plin proces de restaurare.
„Acolo se derulează o investiţie cu bani privaţi şi măcar atât putem să-i sprijinim, amenajând un drum cu pietriş până acolo. S-a lucrat în vară, clădirea este din paiantă, s-a lucrat cu lut şi acum se usucă”, a declarat primarul Laurenţiu Barbacariu.
Primăria Mihăileni va amenaja 800 metri de drum cu 40.000 lei.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani