Prima pagină » Trucuri pentru curăţenia casei pe care toate femeile trebuie să le afle!

Trucuri pentru curăţenia casei pe care toate femeile trebuie să le afle!

De cele mai multe ori, curatenia casei nu este o sarcina tocmai usoara. Fie ca facem curatenie in gospodarie in mod frecvent sau la intervale mai lungi de timp, sa zicem o data pe luna, cu totii cautam sa ne usuram munca si sa economisim timp.

Mereu exista cate o scurtatura, asa ca, in continuare iti prezentam o serie de sfaturi creative si de real folos la curatenia casei!

 

Burete pentru curatat

Stiai ca buretii pentru curatat sunt un adevarat magnet pentru bacterii? Acestia constituie un mediu foarte propice pentru inmultirea bacteriilor periculoase. Pentru a evita contaminarea hranei cu bacterii nocive, dezinfecteaza buretii punandu-i la microunde timp de 2 minute.

Masina de spalat

Toarna 2 cani de otet in masina de spalat si seteaz-o la un program de spalare cu durata de aproximativ 1 ora. Repeta ciclul de curatare inca o data. Daca observi urme de murdarie in urma procedeului descris, curata-le folosind un burete si otet alb. Urmatoarea etapa consta in turnarea in masina de spalat a 2 cani de inalbitor, pe care trebuie sa-l lasi sa actioneze timp de aproximativ 1 ora. In acest interval de timp, curata suprafetele exterioare, muchiile, butoanele si capacele masinii. Reporneste apoi masina si seteaza-o inca o data la un ciclu complet. La final, masina de spalat va straluci de curatenie.

Plintele parchetului

Pentru curatarea plintelor murdare poti folosi lavete imbibate in balsam de rufe.

Petele de pe covoare si saltele

Aceasta solutie te ajuta sa elimini orice fel de pete de pe covoare si saltele intr-un timp foarte scurt si cu un minimum de efort. Amesteca peroxid de hidrogen (apa oxigenata) si detergent de vase si foloseste amestecul direct pe pete.

Depunerile de calcar de pe robinete

Aceste pete tind sa reapara mereu in bucatarie si in baie, dar exista o modalitate prin care poti sa le preintampini. Freaca bateriile din baie si bucatarie cu hartie cerata. Astfel previi formarea petelor de apa si preintampini urmele de degete.

Improspatarea aerului din incaperi

Improspatarea si parfumarea aerului din casa reprezinta o etapa importanta a procesului de curatare, mai ales daca astepti musafiri, si cu totii stim ca nu toate odorizantele de camera isi fac treaba cum trebuie.

Iata o solutie eficienta prin care poti sa inmiresmezi aerul din casa:

2 flacoane de esenta de vanilie

1 cana de cafea

Amesteca ingredientele intr-un castron si tine-le la cuptor timp de 1 ora la o temperatura de aproximativ 150 de grade Celsius. In urma acestui procedeu casa va mirosi imbietor.

Murdaria lipicioasa

Curatarea petelor grase este o sarcina foarte dificila, dar si pentru aceasta exista un truc simplu. Amesteca ulei de nuca de cocos si bicarbonat de sodiu in cantitati egale si obtii un detergent deosebit de eficient in acest scop.

Mirosul neplacut al canalizarii

Taie o lamaie in cateva felii groase si asaza-le direct pe scurgerea de la chiuveta. Da drumul la apa calda si las-o sa curga timp de cateva minute. Mirosul neplacut emanat prin conducte va fi eliminat

Baia

Umple cada cu apa fierbinte inainte sa o cureti cum faci de obicei. Astfel detergentii alcalini vor actiona de doua ori mai eficient.

Becurile

Chiar si atunci cand intreaga casa sclipeste de curatenie, becurile murdare ii pot da un aspect neplacut. Pentru a curata cat mai eficient si mai usor becurile, foloseste o carpa din microfibra.

Acestea sunt cele mai utile trucuri de curatare la care poti apela cu incredere la urmatoarea curatenie generala. Urmand sfaturile prezentate mai sus iti usurezi munca si economisesti, totodata, si timp.

Sursa: secretele.com

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani