Prima pagină » A investit 100.000 euro, a angajat 8 persoane şi produce peleţi pentru export

A investit 100.000 euro, a angajat 8 persoane şi produce peleţi pentru export

Un om de afaceri din Botoşani a investit 100.000 euro într-o fabrică de producere a peleţilor situată la marginea municipiului reşedinţă de judeţ.

Cristian Alexuc, directorul firmei Aquaterm Green Energy, a spus că la fabrică sunt opt persoane angajate pentru a produce peleţi, iar vânzările se fac în Italia şi se încearcă intrarea pe piaţa germană. „Vindem în Italia şi vrem să accesăm piaţa germană. Vrem să agrementăm produsul şi să obţinem certificat pentru a vinde în Germania”, a declarat Cristian Alexuc.

În ceea ce priveşte vânzările pe piaţa românească, Alexuc a precizat că piaţa este în formare şi pe viitor se va vinde bine şi pe intern, însă momentan piaţa externă este mai sigură.

Fabrica de peleţi a firmei Aquaterm Green Energy are o capacitate de producţie de 1,5 tone pe oră, iar momentan lucrează la 50% din potenţial.

La paletare sunt folosite deşeuri de lemn, rumeguş, totul din brad pentru că esenţa de brad duce la peleţi de culoare deschisă, exact pe placul italienilor, iar dacă ar folosi esenţă de stejar sau fag peleţii ar ieşi de culoare închisă şi nu ar mai avea căutare în Italia.

 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani