Prima pagină » Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie din 2016. Sancţiuni pentru părinţii care refuză

Vaccinarea copiilor ar putea deveni obligatorie din 2016. Sancţiuni pentru părinţii care refuză

Atat parintii care nu vor sa-si imunizeze copiii, cat si doctorii care nu promoveaza vaccinarea, ar putea fi amendati dar oficialii se feresc deocamdata sa dea detalii.

 

Serurile incluse in schema nationala de vaccinare care se administreaza de la nastere si pana la 14 ani vor deveni obligatorii potrivit proiectului Ministerului Sanatatii. Daca nu-si vaccineaza copiii, parintii pot fi sanctionati.

Alex Rafila, consilier Ministerul Sanatatii: “Sigur, exista niste sanctiuni de natura administrativa , sunt discutii asupra acestora. Sanctiunile vor fi pentru parinti daca refuza in mod repetat vaccinare”.
In plus, doctorii care nu promoveaza vaccinarea si-ar putea pierde dreptul de libera practica.
Dr. Valeria Herdea – Presedinte AREPMF: “Trebuie sa fie foarte bine consiliati si daca isi mentin aceasta atitudine cred ca lucrurile ai trebui discutate si la nivel de colegiu”.
Ministerul Sanatatii propune acest proiect pentru ca rata de refuz e in crestere.
Acoperirea scaderii vaccinale in Romania a scazut la 85%, cu mult sub rata recomandata de organizatia mondiala a sanatatii. Mai mult, procentul copiilor depistati ca incomplet vaccinati la varsta de 18 luni a crescut cu 15 procente fata de anul precedent.

Citeşte integral pe stirileprotv.ro

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani