Prima pagină » Burse de 6.000 de lei pentru elevi. Le dă Rotary Club şi caută candidaţi

Burse de 6.000 de lei pentru elevi. Le dă Rotary Club şi caută candidaţi

Pentru sprijinirea elevilor cu performanţe, Clubul Rotary Botoşani continuă proiectul „Ajută un copil să înveţe”, acordând şi pentru anul şcolar 2015-2016 un număr de două burse şcolare “PROFESOR DOCTOR CONSTANTIN MANOLACHE“. Valoarea unei burse este de 6.000 lei/an şi se va acorda conform Regulamentului, în baza unui concurs de dosare, urmărind identificarea, susţinerea, dezvoltarea şi promovarea talentelor, în ideea creării unei premise în lansarea acestora spre studii superioare.

 

Este considerat eligibil pentru a aplica la BURSA ŞCOLARĂ ROTARY orice elev care urmează cursurile la învăţământul de zi în unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani, este în clasele IX – XI şi are domiciliul în judeţul Botoşani. Poate candida elevul care s-a remarcat la olimpiada – faza naţională şi s-a clasat în primele 20 de locuri, are media generală a anului de studiu anterior peste 9,00, veniturile familiei să nu depăşească 1.500 lei (valoare netă se va dovedi prin documente) şi nu beneficiază de alte burse cu surse din mediul privat.

După prima sesiune de depunere a dosarelor candidaţilor (18 iunie – 10 iulie 2015), comitetul de acordare a burselor a decis prelungirea perioadei de depunere, până la 25 septembrie 2015: către Clubul Rotary Botoşani la adresa Botoşani, strada Poştei nr. 6, recepţie Hotel Europa – Botoşani.
Dosarele depuse în perioada 18 iunie – 10 iulie au fost luate în considerare şi vor fi analizate împreună cu cele din a doua perioadă de depunere.
Atribuirea burselor de studiu se va face în urma unui proces de evaluare a candidaţilor înscrişi, lista bursierilor câştigători urmând a fi publicată în luna octombrie 2015.
Regulamentul programului, criteriile de eligibilitate şi conţinutul dosarului de candidatură pot fi accesate pe pagina de facebook a clubului, la https://www.facebook.com/events/931305763600075/
www.rotarybotosani.ro, office@rotarybotosani.ro, www.facebook.com/RotaryBotosani.

„Bursele poartă numele distinsului nostru coleg, profesor doctor Constantin Manolache, personalitate cu o carieră didactică deosebită, dascăl ce a iniţiat în tainele cărţilor generaţii şi generaţii de elevi. În memoria sa, Rotary Club Botoşani a hotărât ca bursele de studiu, care sunt acordate începând cu anul şcolar 2014-2015, să-i poarte numele, în semn de preţuire, de respect, dar şi ca model de urmat pentru generaţiile următoare”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Rotary Club Botoşani.

Clubul Rotary – Botoșani, organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, grup de voluntari din comunitatea locală, lideri și conducători din diverse firme private sau publice, profesioniști de elită în domeniul lor de activitate, are ca principiu / obiectiv susţinerea performanţei şi a excelenţei, prin implicarea în proiecte sociale, culturale, sportive şi educaţionale, sub sloganul “A servi mai presus de sine însuşi”.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani