Prima pagină » Se cer bani de urgenţă pentru o nouă investiţie în drumurile naţionale din Botoşani

Se cer bani de urgenţă pentru o nouă investiţie în drumurile naţionale din Botoşani

Judeţul Botoşani are nevoie de o nouă investiţie de urgenţă în drumurile naţionale, pe lângă cea necesară în reabilitarea drumului Botoşani-Târgu Frumos.

Deputatul Andrei Dolineaschi, preşedintele PSD Botoşani, a declarat că a solicitat autorităţilor centrale fonduri pentru refacerea tronsoanelor de drum naţional de la Stăuceni afectate de alunecări de teren pentru că drumul naţional Botoşani-Ştefăneşti este prioritar pentru judeţ.

„Am discutat la nivel central să se caute soluţii tehnice apoi sursa de finanţare pentru cele două tronsoane de drum naţional de la Stăuceni care sunt afectate de alunecări de teren de ani de zile. Este un drum naţional pe care se va face trafic internaţional de mărfuri ca urmare a deschiderii punctului fito-sanitar din Vama Stânca şi dacă nu poate fi reabilitat în întregime, pentru că prioritar este drumul Botoşani-Târgu Frumos, măcar să fie reparate zonele cu cele mai mari probleme”, a declarat Andrei Dolineaschi.

În ultimii ani, drumurile naţionale din Botoşani au beneficiat de cele mai mari investiţii din ultimii 25 de ani. În primul rând a fost modernizat, în 2013-2014, drumul „morţii” Botoşani-Suceava. Tot atunci s-au turnat covoare asfaltice pe sectoarele de drumuri naţionale care traversează oraşele din judeţ, Săveni, Flămânzi, Darabani, Bucecea şi Ştefăneşti.

În această toamnă va fi turnat covor asfaltic pe sectorul Botoşani-Dorohoi şi va fi asfaltat celebrul drum de pământ Manoleasa-Rădăuţi Prut. Tot în 2015 sau alocat bani pentru refacerea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea drumului Botoşani-Târgu Frumos, şi în 2016 este programată licitaţie pentru stabilirea firmei care va face această lucrare.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani