Prima pagină » Noi investiţii în Vama Racovăţ. Redeschiderea e la mâna ucrainenilor

Noi investiţii în Vama Racovăţ. Redeschiderea e la mâna ucrainenilor

Autorităţile locale anunţă că lucrările de modernizare a punctului vamal de la Racovăţ, de pe raza comunei Pomârla, se vor finaliza în următoarea lună, dar că deschiderea depinde de partea ucraineană.

Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla, spune că vama va respecta toate standardele Schengen.

„Pe lângă toate lucrările pe care Guvernul le-a făcut pentru modernizarea punctului de la Racovăţ s-a mai implementat un proiect la care licitaţia a avut loc acum două luni. Este vorba despre investiţii în suplimentarea spaţiilor pentru poliţiştii de frontieră, pentru vameşi, pentru depozitare, în căi de rulare, sistemul de informatizare, totul pentru a respecta ultimele normative Schengen”, a spus Chelariu.
Acesta a precizat că toţi oficialii guvernamentali cu care a discutat au lăsat să se înţeleagă faptul că deschiderea depinde de Guvernul de la Kiev.

„Lucrările se termină în cel mult o lună de zile, nu asta e problema. Românii vor să se deschidă, ucrainenii vor să se deschidă, dar totul depinde de Kiev, de Guvernul de acolo şi de tensiunile prin care trece pentru că este o perioadă foarte încordată”, a completat primarul comunei Pomârla.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani