Prima pagină » 6 toxine ascunse în produsele de uz casnic îţi afectează Glanda Tiroidă, Metabolismul şi Greutatea

6 toxine ascunse în produsele de uz casnic îţi afectează Glanda Tiroidă, Metabolismul şi Greutatea

Din pacate, in ziua de azi ne lovim destul de des de chimicale si toxine, multe dintre ele influentand in mod direct metabolismul, tiroida dar si circumferinta taliei. Daca depui eforturi sa intri in forma si, din motive inexplicabile, rezultatele intarzie sa apara, atunci e foarte posibil ca principalele piedici sa fie o serie de substante chimice obezogene.

 

Aceste substante chimice care sunt prezente in numeroase produse casnice, pot interfera cu functia digestiva, pot influenta nivelul hormonilor, functia tiroidiana si apetitul, declansand numeroase probleme de sanatate. S-a descoperit faptul ca acestea au un impact simtitor chiar si in cantitati foarte reduse.

Asadar, in loc sa depui mai mult efort la sala de antrenament sau sa tii mereu regimuri alimentare stricte, ai putea sa iti concentrezi atentia asupra scoaterii acestor 6 substante din mediul locuintei tale si, in timp, vei vedea cum sanatatea ta se va imbunatati!

1. Bisfenol A (BPA)

Fiind parte integranta a policarbonatului (# 7) din materialele plastice, din anumite articole medicinale, din ambalajul multor alimente la conserva, precum si din chitantele si bonurile de casa tiparite, BPA s-a dovedit un factor responsabil pentru dezvoltarea rezistentei la insulina, precum si un incurajator al depunerii grasimilor in organism. Ca sa eviti aceasta substanta, foloseste recipiente din otel inoxidabil sau din sticla, si renunta pe cat posibil la conserve.

2. Ftalati

Ftalatii sunt substante chimice sintetice folosite pentru flexibilizarea materialelor din PVC (policlorura de vinil). Sunt introdusi in tot felul de produse, inclusiv in jucarii, in caserolele pentru alimente, in draperiile pentru dus, si odorizante. S-a descoperit faptul ca aceste substante reduc nivelurile de testosteron si incetinesc metabolismul, stimuland cresterea in greutate si pierderea masei musculare. Inceteaza sa mai folosesti materiale plastice etichetate cu codul #3 si aromele sintetice. Pe cele din urma le poti inlocui cu echivalente pe baza de uleiuri esentiale.

3. Tributilstaniu (TBT) si trifenilstaniu (TPT)

Aceste obezogene sunt folosite pentru tratarea lemnului si introduse pe post de antifungic in filtrele de apa. Intrucat studiile indica faptul ca TBT si TPT se intalnesc in cantitati mari in crustacee si in fructele de mare, se recomanda sa reduci consumul de astfel de alimente marine si sa cresti aportul de alimente vegetele.

Citeşte mai mult pe secretele.com

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani