Prima pagină » Portariuc: Este echivalentă cu ancheta procurorilor

Portariuc: Este echivalentă cu ancheta procurorilor

Controlul Curţii de Conturi la Primăria Botoşani a dus la imputarea anumitor sume cheltuite din bani publici, însă este vorba despre doar 0,05% din banii rulaţi de municipalitate.

Asta susţine primarul Ovidiu Portariuc despre banii imputaţi de Curtea de Conturi, unul dintre capitole fiind cel al auditului extern comandat la firmele Locativa, Urban Serv şi Modern Calor.

Edilul-şef susţine că a fost contestată imputarea sumelor pentru că s-a reproşat Primăriei că a alocat aceşti bani din bugetul local şi că ar fi trebuit ca sumele să fie suportate de cele trei firme care sunt însă ale Consiliului Local.

„Înainte de audit Locativa avea chirii la jumătate faţă de preţul pieţei, iar după audit sunt la preţul pieţei. Din 2.000 de miliarde rulate de Primărie s-au făcut referiri la 0,05% din total şi acolo sunt probleme de formă, nu de fond. 99,9% din activitatea Primăriei Botoşani est transparentă, legală, de sute de miliarde. Patru luni au stat controlorii Curţii de Conturi şi verificarea lor este echivalentă cu ancheta procurorilor”, a precizat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a precizat că şi la licitaţiile proiectelor de investiţii s-au realizat economii de 8 milioane lei.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani