Prima pagină » Firmele care lucrează la Cornişa şi Teatrul Eminescu, riscă imputări de sume

Firmele care lucrează la Cornişa şi Teatrul Eminescu, riscă imputări de sume

Dacă în cazul investiţiilor de la Parcul de agrement Cornişa şi Teatrul Mihai Eminescu vor fi sume pe care municipalitatea va trebui să le suporte din bugetul local pentru că lucrările nu sunt finalizate la timp atunci acestea vor fi imputate firmelor care lucrează în cele două mari şantiere.

Anunţul a fost făcut de primarul Ovidiu Portariuc, care a recunoscut pentru prima dată că lucrările la cele două şantiere care nu vor fi finalizate până la 31 decembrie 2015 vor fi continuate şi în primele şase luni din 2016 doar că nu din fonduri europene ci din fonduri ale Primăriei Botoşani. Primarul spune că în cazul în care motivele nefinalizării lucrării nu sunt imputabile Primăriei atunci firmele vor plăti pentru întârzieri.

„Sunt proiecte întocmite superficial. La Teatru am înţeles că trebuia făcut proiectul în câteva luni altfel se pierdea finanţarea, dar proiectantul nu a prevăzut foarte multe lucrări de rezistenţă şi acum stăm şi aşteptăm să vedem dacă obţinem finanţare pentru ele, pentru că fără aceste lucrări nu poate continua proiectul. Dacă nu se termină lucrările la timp din motive neimputabile nouă, am transmis adrese antreprenorilor de la cele două şantiere că dacă nu urgentează lucrările pot deveni pasibili de a le fi imputate anumite sume. Noi suntem alături de antreprenori sunt două lucrări mari, grele, complexe, dar asta nu înseamnă că nu suntem fermi. Nu avem alte instrumente decât să le atragem atenţia să-şi respecte contractul”, a declarat Ovidiu Portariuc.

În cazul Parcului Cornișa, sumele care vor fi cheltuite după 31 decembrie 2015 sunt foarte mici, însă în cazul Teatrului Mihai Eminescu dintr-o lucrare licitată cu 17 milioane lei s-a executat doar 12%, iar constructorul a cerut suplimentar peste 8 milioane lei pentru lucrări de rezistență neprevăzute, bani care nu sunt prinși în proiect. 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani