Prima pagină » Scoate din alimentaţie 10 cele mai nocive alimente care pot cauza cancer

Scoate din alimentaţie 10 cele mai nocive alimente care pot cauza cancer

De cativa ani incoace, cu totii suntem bombardati cu informatii privind multitudinea de factori care pot cauza cancer. Aflam zilnic ca mai tot ce consumam este nociv si poate contribui la instalarea acestei boli atat de temute. In aceasta ordine de idei, n-ar fi de mirare sa aflam maine-poimaine ca pana si aerul pe care il respiram intra in aceasta categorie, dar ce putem face? Sa incetam sa mai respiram?

 

Totusi, lasand gluma la o parte, cel putin in ceea ce priveste alimentatia zilnica avem un cuvant de spus si nu strica sa fim putin mai constienti si mai selectivi cu hrana pe care o introducem in organism. Numeroase produse sau ingrediente alimentare moderne au fost corelate in mod direct cu aparitia cancerului, si nu vorbim aici de speculatii, ci de studii stiintifice temeinice.

Citeste mai jos de ce e bine sa ne ferim sa consumam!

1. Alimentele modificate genetic

Studiile din ultimii ani au dovedit ca toate alimentele modificate genetic duc la aparitia cancerului. Avand in vedere acest lucru, se recomanda sa consumi pe cat posibil alimente organice, provenite din culturi proprii sau procurate de la fermieri si cultivatori locali si de incredere.

2. Carnea procesata

Carnea la conserva, hot dogii, crenvurstii, hamburgerii, sunca si toate tipurile de alimente pe baza de carne procesata contin conservanti chimici care le fac mai apetisante si le prelungesc durata de pastrare. Toate acestea contin nitrat de sodiu si nitrit de sodiu, aditivi care sunt corelati in mod direct cu aparitia cancerului, in special a cancerului de colon.

3. Popcornul preparat la microunde

Ambalajele pentru popcorn sunt, de regula, ticsite de substante chimice care pot cauza probleme de infertilitate. In plus, acestea se fac responsabile in mod direct pentru aparitia cancerului pulmonar, testicular, hepatic si pancreatic. Ca sa sintetizam pe scurt: EVITA-LE!

4. Sucurile acidulate

Zaharul, colorantii sintetici si chimicalele din compozitia sucurilor racoritoare carbogazoase din comert provoaca, si ele, cancer. Daca vrei sa eviti sa te „racoresti” cu vreun cancer, inlocuieste-le cu sucuri naturale!

5. Bauturile si sucurile dietetice

„Dietetic” nu inseamna „sanatos”. Si alternativele dietetice ale sucurilor abunda in indulcitori artificiali si aspartam, care nu numai ca incurajeaza aparitia cancerului, ci pot duce inclusiv la defecte congenitale.

6. Uleiuri hidrogenate

Acestea sunt folosite pentru a conserva alimentele procesate si pentru a le prelungi durata de valabilitate. Atunci cand sunt ingerate, ele modifica structura membranelor celulare ale corpului, si in niciun caz nu in bine.

7. Fructele din supermarket

Fructele precum strugurii, merele si mai toate celelalte fructe de supermarket nu sunt de provenienta organica. Nu te lasa inselat de etichete, mai toate sunt tratate cu pesticide, care se fac responsabile pentru aparitia multor formatiuni tumorale.

8. Faina alba rafinata

Surplusul de carbohidrati din faina rafinata este responsabil pentru aparitia cancerului mamar si incurajeaza cresterea si raspandirea multor altor tipuri de celule canceroase.

9. Somonul din crescatoriile piscicole nu contine vitamina D

Somonul de crescatorie este trecut pe lista neagra a alimentelor cauzatoare de cancer, intrucat substantele ignifuge, agentii cancerigeni, antibioticele, PCB-urile (bifenili policlorurati) si pesticidele cu care este tratat nu face altceva decat sa contamineze carnea acestui peste, altfel deosebit de sanatos.

10. Zaharul rafinat

Creste usor nivelul de insulina din sange si, de asemenea, reprezinta o sursa de energie pentru celulele canceroase. Indulcitorii bogati in fructoza, ca de exemplu, siropul de porumb cu continut crescut de fructoza (HFCS) s-au dovedit a fi o sursa de energie ideala, dar nu pentru corp, ci pentru celulele canceroase, al caror metabolism si a caror proliferare beneficiaza din plin de pe urma ei. Prajiturile, torturile, tartele, placintele, biscuitii, sucurile acidulate, cerealele si sosurile abunda in aceste zaharuri crescand, asadar, riscul de aparitie a cancerului. Aceste zaharuri sunt de departe principalii responsabili pentru cresterea atat de rapida a ratei imbolnavirilor de cancer la nivel mondial.

Sursa: secretele.com

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani