Prima pagină » 5 milioane de euro pentru renovarea unei clădiri simbol monument istoric

5 milioane de euro pentru renovarea unei clădiri simbol monument istoric

Muzeul Judetean de Istorie BotosaniAutorităţile judeţene au finalizat studiile de fezabilitate şi expertiza tehnică necesare reabilitării unei clădiri simbol a judeţului şi municipiului reşedinţă şi care este monument istoric.

„Am finalizat toată documentaţia şi a reieşit că avem nevoie de 5 milioane de euro pentru a reabilita clădirea Muzeului Judeţean de Istorie”, a declarat Aurel Melniciuc, directorul Muzeului Judeţean de Istorie.

Gheorghe Sorescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Botoşani, a declarat că proiectul va fi depus în primăvara anului viitor.
„Noi am făcut toată documentaţia doar trebuie să depunem proiectul pentru a obţine finanţarea şi din câte ştiu eu undeva prin martie 2016 vom putea depune proiectul pentru a cere finanţarea de 5 milioane euro”, a declarat Sorescu.

Muzeul Judeţean de Istorie funcţionează într-o clădire construită în 1906, după schiţa arhitectului Petre Antonescu, şi unde a funcţionat vechea Prefectură.
Subsolul clădirii este într-o avansată stare de degradare şi nu permite păstrarea în condiţii normale a descoperirilor arheologice din judeţ.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani