Prima pagină » Artişti din ţară vin la Botoşani la Atelierul de Meşteşuguri Tradiţionale, la Memorialul Ipoteşti

Artişti din ţară vin la Botoşani la Atelierul de Meşteşuguri Tradiţionale, la Memorialul Ipoteşti

Memorialului Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu este din nou gazda Atelierului de Meşteşuguri Tradiţionale, ediţia a V-a, în perioada 17-27 august.

Activitatea va debuta luni, 17 august 2015, în sala Horia Bernea, cu expoziţia meşterilor invitaţi. Această expoziţie este cu vânzare, publicul iubitor de frumos şi de tradiţional fiind aşteptat la Memorialul Ipoteşti. În cadrul evenimentului vor participa şi copiii de la Fundaţia Hand of Help, Botoşani care vor învăţa arta meşteşugului popular, fiind incluşi în Târgul Ucenicilor.
Proiectul are formatul unui atelier şcoală, în care copiii de diferite vârste vor fi iniţiaţi în tainele unor tehnici de lucru şi materiale specifice artelor tradiţionale.

Invitaţi sunt Turoczi Jurje Klara, din Baia Mare, care pictează pe sticlă, Liviu Sahlean, din Bucşoaia, Suceava, care sculptează în lemn, Gheorghe Stanciu, din Botoşani, care modelează lut, sculptorul Ştefan Groza, din Baia Mare, sculptorul Laurenţiu Niţă, din Călăraşi, Victor Grigore, din Călăraşi, specializat în pictură naivă. 

Închiderea Atelierului de Meşteşuguri Tradiţionale va fi pe 27 august 2015, ora 11.30 fiind prezentate lucrările copiilor de către prof.dr. Angela Paveliuc Olariu (Iaşi).

Responsabili proiect : Marius Ştefanache – restaurator lemn
Adina Elena Cojocariu – conservator.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani