Prima pagină » Stau cu piciorul pe gâtul fermierilor! Traderii de cereale au venit cu o găselniţă să plătească mai puţin

Stau cu piciorul pe gâtul fermierilor! Traderii de cereale au venit cu o găselniţă să plătească mai puţin

Halucinant! Într-un an secetos în care cei mai norocoşi fermieri au producţii cu 30% mai mici în timp ce alţii trebuie să vină cu bani de acasă, traderii de cereale apasă şi mai mult piciorul pe gâtul fermierilor.

Doru Andrici, unul dintre cei mai importanţi fermieri botoşăneni, a declarat că 2015 este un an în care traderii au născocit ceva care să-i ajute să obţină la preţuri mai mici munca ţăranilor.

„Preţurile sunt aproape ca anul trecut, dar dacă înainte de recoltare erau interesaţi acum au cam lăsat-o moartă. Însă s-a întâmplat altceva. Traderii au scos indici de care nu a auzit nimeni în Ţara Românească doar să scoată cât mai ieftin marfa. Când agricultorul este în criză, şmecherii vor să ia şi ultimul ban de la ei”, a declarat Doru Andrici.

Acesta a spus că la cereale până acum se cerea greutatea hectolitrică, glutenul şi gradul de deformare să fie grâul panificabil. Din acest an, traderii au cerut un nou indice, cel al proteinei din grâu.

„Acum au scos proteina din grâu pentru cel de panificaţie dar nu cred că interesează pe cineva pentru că asta e valabil doar pentru furaje”, a spus Andrici.

Doru Andrici este un fermier din Brăieşti şi a obţinut o producţie de aproape 5.000 kilograme de grâu la hectar în acest an, fiind unul dintre fermierii botoşăneni care se poate considera norocos în 2015 la acest capitol.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani