Prima pagină » Va fi privit cu invidie! Vezi ce producţie de grâu a scos pe timp de secetă un fermier

Va fi privit cu invidie! Vezi ce producţie de grâu a scos pe timp de secetă un fermier

Sunt şi fermieri cu producţii bune şi pe timp de secetă la Botoşani! 2015 este un an extrem de greu pentru fermierii botoşăneni, dar cei din partea de nord a judeţului au înregistrat producţii destul de bune la grâu şi rapiţă după ce acolo a plouat mai mult decât în jumătatea sudică. 

 

Doru Andrici este unul dintre cei mai importanţi fermieri din judeţ, lucrând terenuri în comuna Brăieşti. Acesta spune că deşi a avut producţii mai mici cu până la 30% faţă de anul trecut la grâu şi rapiţă încă poate spune că a avut o producţie bună.

„La grâu şi rapiţă stăm binişor, bine chiar ţinând cont de condiţiile de anul acesta. Faţă de anul trecut ar fi o scădere de 30%. Noi am avut şansa şi a mai plouat puţin, din toamnă până acum avem 117 litri pe metru pătrat. Eu am avut la grâu şi rapiţă o producţie bunicică şi chiar bună, la alţii am înţeles că e jale”, a declarat Doru Andrici.

Acesta a precizat că la grâu a avut o producţie de aproape 5.000 kilograme la hectar, iar la rapiţă 3.300 kilograme la hectar.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani