Prima pagină » VINERI de FOC la Botoşani. CANICULĂ cu temperaturi până la 38 grade!

VINERI de FOC la Botoşani. CANICULĂ cu temperaturi până la 38 grade!

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi dimineaţă, o atenţionare COD GALBEN de caniculă în mai multe judeţe din ţară, printre care şi Botoşani. Aceasta este valabilă atât pentru astăzi, cât şi pentru mâine, când temperaturile vor urca până la 38 grade Celsius. 

 

Vineri, 24 iulie, vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a ţării, caniculară în zonele de câmpie şi podiş (conform hărţii), unde şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade şi izolat 38 de grade.
Potrivit ANM, valul de căldură va persista şi în următoarele zile, iar instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în special în nord-vestul, nordul ţării şi în zonele de munte.
„Având în vedere temperaturile extreme prognozate, unităţile administrativ teritoriale vor lua măsurile ce se impun în vederea punerii în aplicare a prevederilor Planului de măsuri pentru diminuarea efectelor caniculei pe teritoriul judeţului Botoşani, transmis anterior de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani”, atenţionează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)