Prima pagină » Vom avea unul dintre cele mai scumpe foişoare din ţară. Vezi cât costă foişorul din parc!

Vom avea unul dintre cele mai scumpe foişoare din ţară. Vezi cât costă foişorul din parc!

150.000 lei, echivalentul a 1,5 miliarde lei vechi, adică aproape 33.000 euro. Aceasta este suma pe care Primăria Botoşani o va plăti pentru a se reconstrui foişorul din Parcul Mihai Eminescu, care a fost demolat în 2013. Ţinând cont de faptul că este doar un foişor, fără tâmplărie termopan, fără instalaţii de climatizare, izolare termică pare a fi cam scump pentru bugetul local. Util, necesar, cerut de botoşăneni, dar cam scump.

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai scumpe foişoare din ţară, este şi unul care va avea cel mai mare termen de execuţie, respectiv doi ani. Proiectul iniţial a fost făcut praf de … proiectanţi. Primarul Ovidiu Portariuc a spus că proiectul iniţial nu prevedea construirea fundaţiei foişorului.

„Este vorba despre dragii noştri proiectanţi, la fel ca la strada Primăverii, Parcul Mihai Eminescu, Parcul Cornişa, peste tot ne întoarcem la proiectant. Şi la acest proiect din parc ne-am întors la proiectant care a greşit proiectul neprevăzând o fundaţie. A trebuit refăcut proiectul, s-a relicitat”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Acesta a precizat că acum o săptămână primăria a semnat contractul de construire a foişorului cu firma Aquaterm, iar valoarea va fi de 150.000 lei.
În cei doi ani în care foişorul din parc a fost demolat s-au modernizat drumul naţional Botoşani-Suceava, s-a reabilitat strada Primăverii, s-a construit la Dorohoi un patinoar şi un cinematograf, doar foişorul nu a fost finalizat.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/pages/BanulBotosanean-Botosani