Prima pagină » A creat un produs natural care bate Nutella şi Finetti şi îl vinde în cea mai mare cofetărie

A creat un produs natural care bate Nutella şi Finetti şi îl vinde în cea mai mare cofetărie

Dragostea pentru fetele sale şi dorinţa de a le oferi o hrană cât mai sănătoasă l-au făcut pe un botoşănean pasionat de apicultură să creeze un produs natural 100% superior calitativ din toate punctele de vedere celebrelor Nutella şi Finetti.

Pentru ca şi ceilalţi părinţi care au grijă de hrana oferită copiilor să aibă acces la acest produs, botoşăneanul a încheiat un parteneriat cu cea mai mare companie de cofetărie-patiserie din judeţ şi îşi vinde produsul în cofetăria acestei firmei.

Emanuel Ionuţ Sauciuc are 33 de ani şi se ocupă de apicultură şi în scop economic de cinci ani, însă această ocupaţie este moştenită de la părinţii săi. În cinci ani, Sauciuc a ajuns să deţină 200 de familii de albine în unitatea sa din satul Cotu, comuna Copălău, şi are perspective de creştere a afacerii.
„Tot timpul am avut stupi, tot timpul am avut miere naturală în casă. Până acum cinci ani am lucrat în domeniul lemnului şi prelucrării lemnului, dar de cinci ani mă ocup cu apicultura. Am 200 de familii de albine, am toate utilajele necesare pentru a obţine mierea, polenul, propolisul, am toate autorizaţiile la zi de la Direcţia Sanitar Veterinară, sunt plătitor de taxe pentru toată mierea pe care o produc şi o comercializez”, a declarat Emanuel Sauciuc.

Acesta spune că 30% din producţia de miere o vinde în Botoşani, iar restul în ţară şi străinătate, cea mai mare cantitate fiind livrată către Bucureşti.
„În principiu, în Bucureşti vindem cel mai mult. Avem în construcţie un magazin online unde va putea comanda mierea de la noi toată ţara”, a completat apicultorul.

Sauciuc spune că scoate doar la vânzare doar mierea pe care o produc albinele sale şi că nu vinde şi de la colegii de breaslă pentru că în primul rând nu este intermediar ci producător, iar apoi nu are încredere decât în calitatea produselor sale. „La mine toate produsele au aceeaşi calitate. Nu am o miere mai bună şi una mai puţin bună. A venit cineva din Bucureşti la mine şi mi-a spus că plăteşte mai mult doar să-i dau ceva mai de calitate. La mine totul are o calitate înaltă, altfel nu aş mai face nimic. Fac toată mierea şi toate produsele ca şi cum le-aş face pentru copiii mei. De asta nici nu îmi fac probleme cu piaţa de desfacere pentru că dacă ştiu că fac un produs de calitate sigur voi avea şi cumpărători”, a mai spus Sauciuc.

Întreprinzătorul are două fete, de doi şi şase ani, pentru care are o dragoste şi o grijă uriaşă. Fiind un părinte responsabil, are mare grijă de hrana pe care o primesc ai săi copii şi pe lângă faptul că le oferă miere a mai creat un produs care să le oprească din „setea” de ciocolată şi produse asemănătoare. Apicultorul din Copălău a creat Albinetti, compus doar din miere de albine de cea mai bună calitate şi cacao, produsul natural 100% care ar trebui să-i facă pe mulţi părinţi să nu mai cumpere Finetti sau Nutella.
„Copiilor mei le plac foarte mult clătitele cu Finetti sau Nutella. Având în vedere că sunt doar chimicale ambalate frumos, am încercat să creez ceva din miere de albine şi să văd dacă se pretează şi am constatat că au fost foarte încântaţi de el. Am amestecat miere cu cacao şi am obţinut acest produs care înlocuieşte celelalte două produse amintite doar că este 100% natural, bio. Am căutat peste 30 de feluri de cacao şi am stricat şi ceva miere până când am ajuns la dozajul optim şi să iasă un produs pe gustul copiilor. Mierea cu cacao are efect energizant şi foarte multe beneficii. Să nu uităm că şi sportivii de performanţă consumă miere pentru a avea energie. Mai mult, mierea cu cacao este foarte sănătoasă comparativ cu Nutella sau Finetti pentru că este un dulce natural pe care organismul, pancreasul, nu trebuie să-l proceseze foarte mult pentru a ajunge în sânge, pe când zahărul trebuie descompus. Apoi, cât sunt familii în care se găsesc bani de ţigări şi băutură se pot găsi bani şi pentru un borcan de miere pentru copii”, a completat apicultorul.

Produsele Stupina Istin se vând în Casa Dulce

Produsele din miere ale lui Sauciuc se vând în borcane, cu etichetă personalizată, cu brandul Stupina Istin. Faptul că produsele sale au un aspect comercial mai mult decât plăcut l-au propulsat într-un parteneriat cu cea mai mare companie de panificaţie-patiserie-cofetărie, Casa Pâinii, care îi vinde produsele din miere în cofetăria Casa Dulce. Este primul astfel de parteneriat într-un un industriaş şi un producător tradiţional în acest domeniu la nivel local. 

„Este un producător serios care poate să susţină tot anul cu produse. Asta a contat cel mai mult. Noi i-am cerut să facă diversificare de produse, adică să nu vină doar cu miere de salcâm sau de tei, iar în două săptămâni a venit deja cu miere cu nucă, cu polen sau cu cacao”, a declarat omul de afaceri Florian Moruzi, directorul general al Casa Pâinii.


Acesta a precizat că dacă raftul cu produse apicole din cofetăria Casa Pâinii va fi apreciat de botoşăneni va face câte un astfel de display în fiecare magazin al reţelei pe care o deţine.

 

 

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean