Prima pagină » Antibioticele naturale utilizate în trecut umilesc industria farmaceutică din zilele noastre!

Antibioticele naturale utilizate în trecut umilesc industria farmaceutică din zilele noastre!

Utilizarea excesiva a antibioticelor in ultimii ani a atins un punct culminant. Acest lucru a dus la aparitia asa numitelor „superbacterii” – bacterii rezistente la medicamente, care evolueaza intr-un ritm mai rapid decat cel in care oamenii de stiinta sunt in stare sa gaseasca medicamente impotriva lor. Predictiile viitoare arata faptul ca bacteriile vor urca in partea de sus a lantului trofic.

 

Antibioticele au inceput sa fie produse pe scara larga doar in anii 1940. Inainte de asta existau antibiotice naturale, adica alimente si plante aromatice prin care oamenii se protejau zi de zi impotriva infectiilor virale si a bolilor. Medicina holistica din intreaga lume inca foloseste multe dintre acestea.

Predecesorii nostri utilizau antibiotice organice derivate din natura pentru a lupta impotriva infectiilor; prin urmare, este util sa ne reamintim de aceste antibiotice naturale si, eventual, sa luam in considerare utilizarea lor in caz de boala.

Citeste mai jos care sunt acelea!

Oregano si ulei de oregano

Ai folosit cel mai probabil oregano sa-ti condimentezi mancarea italiana preferata fara a fi constient de beneficiile pentru sanatate pe care acesta le are. In afara de efectele sale antibacteriene, oregano imbunatateste digestia si stimuleaza pierderea kilogramelor in plus. Carvacrol, uleiul gasit in oregano, s-a dovedit a fi de mare ajutor in lupta impotriva bacteriilor infectioase. Trateaza eficient infectiile digestive, chiar infectiile cu ciuperci (candida). Este mult mai mult decat un condiment.

Otetul de mere

Efectele remarcabile ale unei doze zilnice de otet de mere sunt asemanatoare celor produse de antibiotice si antiseptice. Organismul este alcalinizat intr-un mod natural, ceea ce este util in orice, de la mentinerea unei greutati de dorit pana la scaderea nivelului de colesterol si a riscurilor de cancer.

Otetul de mere nepasteurizat poate fi, de asemenea, aplicat local pentru dezinfectie si sterilizare, deoarece este astringent fara substante chimice.

Mierea

Este cunoscut faptul ca romanii foloseau miere pe campul de lupta pentru a vindeca ranile si lupta impotriva infectiilor.

Mierea este, in continuare, considerata unul dintre cele mai eficiente antibiotice naturale la nivel mondial, in primul rand datorita proprietatilor sale antimicrobiene, anti-inflamatorii si antiseptice. Mierea manuka din Noua Zeelanda a demonstrat cea mai mare cantitate de antioxidanti si putere de vindecare.

Mierea contine o enzima care elibereaza peroxid de hidrogen. Este un proces care sprijina corpul in lupta impotriva infectiei si opreste multiplicarea bacteriilor. Mierea curata sangele de toxine si sustine o functionare hepatica mai buna. De asemenea, are un efect calmant pentru sistemul digestiv.

Daca doriti sa stimulati imunitatea, amestecati miere cu scortisoara, cu scopul de a creste numarul de globule albe din sange!

Cea mai buna alegere pentru tine este mierea nepasteurizata, organica, pentru ca majoritatea proceselor de pasteurizare diminueaza proprietatile antioxidante.

Curcuma (turmeric)

Pe langa culoarea si aroma sa bogate, turmericul este, de asemenea, cunoscut pentru beneficiile sale de sanatate. Acest condiment poate fi atat consumat in alimentatie, cat si aplicat local, ceea ce il transforma intr-o alegere excelenta pentru distrugerea bacteriilor. Pentru rezultate optime, combina doua ingrediente antibacteriene, turmeric si miere, si aplica amestecul pe zonele infectate de pe piele.

Sanatatea ta poate fi mentinuta cu usurinta in stare optima prin utilizarea acestor ingrediente organice si sigure care se pot obtine in orice bucatarie. Uita de medicamentele prescrise si protejeaza-ti corpul prin folosirea nutrientilor naturali din oregano, miere, curcuma, usturoi, si echinacea.

Citește integral pe secretele.com

 

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)