Prima pagină » Este unul dintre cele mai curate oraşe din ţară. Vezi câte amenzi se dau pentru a fi aşa!

Este unul dintre cele mai curate oraşe din ţară. Vezi câte amenzi se dau pentru a fi aşa!

Municipiul Botoşani este cea mai verde localitate de rangul său dar şi printre cele maicurate din ţară, iar de asta se poate convinge oricine vine în vizită. Dar curăţenia se menţine prin trei direcţii importante.

Prima ar fi acţiunea firmei de salubrizare a Primăriei, Urban Serv SA, care îşi face bine treaba, apoi ar fi gradul de civilizaţie al celor mai mulţi dintre botoşăneni, iar în al treilea râd ar fi amenzile date de Poliţia Locală celor cărora nu le place foarte mult curăţenia şi îşi bat joc de munca depusă pentru menţinerea unui municipiu curat.

Poliţia Locală a municipiului Botoşani a aplicat din ianuarie până la începutul lui iunie nu mai puţin de 76 de amenzi şi 70 de avertismente celor care aruncă gunoaiele la întâmplare. Aceste amenzi şi avertismente au fost aplicate botoşănenilor cărora le este lene să meargă cu gunoiul din casă până la tomberoane şi îl pun în primul coş stradal pe care îl întâlnesc ori celor mai nesimţiţi care aruncă gunoiul de la balcon.

De asemenea, 12 amenzi, cu o valoare de 50 lei fiecare, au fost aplicate şi botoşănenilor care ies la plimbare cu căţeii şi nu au grijă să strângă dejecţiile lăsate de patrupede. Tot pentru asta au fost aplicate şi 120 de avertismente.
Apoi, Poliţia Locală a depistat 78 de firme care nu aveau contracte cu firma de salubrizare şi depozitau gunoiul în coşurile stradale sau ghenele de lângă blocuri. Toate aceste firme au încheiat contracte cu Urban Serv.

În aceeaşi perioadă, 96 de botoşăneni care aveau parcate rable pe marginea drumului au fost somaţi să le ridice, iar jumătate s-a şi conformat.
Poliţia Locală, în primele cinci luni, a amendat şi 31 de proprietari de terenuri şi imobile abandonate, unde erau bălării, câini maidanezi şi boschetari.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean