Prima pagină » Week-end cu chef Furdui: Păstrăv cu legume coapte, dovlecel cu unt şi cuş cuş de brocolli

Week-end cu chef Furdui: Păstrăv cu legume coapte, dovlecel cu unt şi cuş cuş de brocolli

Salutare! După o pauza ceva mai lungă, am revenit cu o reţeta de peşte. Nici o masă fără peşte!

 

Ingrediente pentru două persoane:
2 păstrăvi
1 broccoli
1 ardei roşu
2 cepe
1 dovlecel
1 lămâie
1 legătură pătrunjel
30 gr unt
Ulei măsline
Sare piper

Mod de preparare:
Păstrăvii se eviscerează, se spală şi se tamponează cu un şerveţel de hârtie. Se pune o tigaie la încins cu puţin ulei de măsline, se pun peştii, se asezonează cu sare şi piper şi se prăjesc câte două minute pe ambele părţi la foc mediu. După ce s-au rumenit, îi băgăm în cuptorul încins la 180 de grade timp de 6 minute.
Dovlecelul se spală, se curăţă de seminţe, se taie cubuleţe şi se aruncă într-o tigaie cu unt unde se căleşte timp de 1 minut.
Broccoli se dă prin răzătoare doar partea verde a legumei. Se stropeşte cu puţin ulei de măsline, lămâie, pătrunjel, sare şi piper.
Restul legumelor le punem pe plită sau în cuptor şi le coacem, apoi adăugăm peste ele sare.
Atât pentru astăzi. Ne revedem săptămână viitoare cu o salată fresh, de vară. Să fiţi sănătoşi!

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean