Prima pagină » Lista cu cele 18 priorităţi de dezvoltare a celui mai cochet oraş din judeţ

Lista cu cele 18 priorităţi de dezvoltare a celui mai cochet oraş din judeţ

Primăria Săveni a stabilit o listă cu 18 priorităţi de dezvoltare a oraşului şi încearcă să o îndeplinească atât prin fonduri europene, cât şi prin bani guvernamentali şi fonduri locale.

De la asfaltări, aducţiune de gaze, şi până la locuinţe ANL priorităţile de dezvoltare au fost stabilite prin discuţii cu membrii Consiliului Local şi cu funcţionarii primăriei.

„Lista este stabilită, am stabilit şi cine se ocupă de fiecare punct în parte pentru a responsabiliza pe fiecare. Am început deja să lucrăm la implementarea listei. Spre exemplu, asfaltările au început deja printr-un proiect multianual, iar în august sper să avem finalizaţi primii kilometri de drum din proiect, blocul ANL a fost licitat şi aştept să se încheie licitaţia şi să se treacă la lucrări efective, la campusul şcolar am mai lucrat noi din banii primăriei, dar sper să fie prins pe fonduri europene, la alimentarea cu apă din Prut a oraşului se lucrează, iar noi sperăm ca în acest an să progresăm şi în ceea ce priveşte demersurile privind aducţiunea de gaz”, a declarat primarul Relu Tîrzioru.

Lista obiectivelor de dezvoltare a oraşului Săveni cuprinde: finalizarea lucrărilor la campusul şcolar; aducţiunea şi distribuirea de gaze naturale; eficientizarea energetică a blocurilor de locuit (prin fonduri guvernamentale); drumuri-apă-canalizare; eficientizarea energetică a instituţiilor publice; investiţii la şcoala generală; extinderea Unităţii de Asistenţă Medico-Socială; investiţii la Spitalul Orăşenesc Săveni. De asemenea, lista mai cuprinde: închiderea depozitului de deşeuri, în 2016; dotarea sectorului de gospodărire a oraşului; împădurirea terenurilor degradate; reabilitarea bazei sportive a oraşului; construire sală sport şi bazin înot; reabilitare piaţă agro-alimentară cu fonduri europene; construire parc industrial; locuinţe ANL, folosirea energiei regenerabile şi integrare comunitate romi.

„Din 2016 oraşul Săveni va fi alimentat cu apă din Prut şi astfel se va rezolva marea problemă a comunităţii locale, cea privind apa curentă. În această perioadă, 2015-2016, în Săveni vor avea loc lucrări publice finanţate din fonduri europene, fonduri guvernamentale şi fonduri locale de peste 400 miliarde lei vechi”, a completat primarul Relu Tîrzioru. Valoarea lucrărilor publice din Săveni creşte cu fiecare proiect demarat.

BanulBotosanean.ro
www.facebook.com/banulbotosanean