Prima pagină » Antioxidanţii: menţin sănătatea şi asigură un plus de energie şi de frumuseţe

Antioxidanţii: menţin sănătatea şi asigură un plus de energie şi de frumuseţe

În scurt timp, vara îşi va intra pe deplin în drepturi! Profită de timpul rămas şi revitalizează-ţi sănătatea cu ajutorul antioxidanţilor, ce te vor ajuta să întâmpini sezonul estival cu un plus de energie şi frumuseţe ce vine din interior!

 

O alimentaţie bogată în antioxidanţi are un rol definitoriu în prevenirea şi încetinirea procesului de îmbătrânire, întărirea sistemului imunitar, protejarea împotriva radicalilor liberi (responsabili pentru apariţia ridurilor) şi menţinerea sănătăţii inimii. Iar veştile bune nu se opresc aici: o cantitate semnificativă din antioxidanţi poate fi asimilată chiar din dieta zilnică.

Surse valoroase de antioxidanţi

Coenzima Q10 – Se mai numeşte şi “antioxidantul inimii sănătoase” pentru că reface ADN-ul deteriorat şi este folosită în tratamentul şi prevenirea bolilor cardiace. Totodată, aceasta ajută la prevenirea bolilor Alzheimer sau Parkinson, este implicată în toate procesele producătoare de energie şi în stocarea energiei în celule, ajutând şi la funcţionarea ficatului. Coenzima Q10 este prezentă în cantităţi importante în uleiul de soia, sardine, alune, carnea de bovine şi fructele de mare.

Vitamina C – Este un alt antioxidant cu rol important în funcţionarea corectă a sistemului imunitar şi stimularea capacităţii de regenerare a organismului. În plus, aceasta ajută la evitarea complicaţiilor prenatale şi are un rol esenţial în producerea colagenului din piele. Doza zilnică recomandată diferă în funcţie de sex: pentru bărbaţi de 90 mg, iar pentru femei 75 mg. Cele mai importante surse de vitamina C sunt delicioasele citrice, papaya, kiwi, pepenele verde, broccoli şi cocăzele negre.

Vitamina E – Un antioxidant veritabil, această vitamină stopează procesul de îmbătrânire, ajută la hidratarea pielii, reduce apariţia cicatricilor şi a arsurilor şi întăreşte sănătatea ochilor. Cele mai clare semne ale deficitului de vitamina E sunt cele legate de probleme digestive, furnicături, amorţirea braţelor sau picioarelor şi încetinirea vindecării rănilor. De altfel, lipsa acestei vitamine măreşte şi riscul cancerului la prostată şi la sân. Vitamina E poate fi asimilată din alimente precum uleiul de germeni de grâu, seminţe de floarea-soarelui şi de muştar, alune, nuci, galbenuş şi unt.

Betacarotenul – Are un rol deosebit în prevenirea cancerului, prin anihilarea radicalilor liberi şi „dizolvarea” substanţelor canceroase provenite din mediul extern. De asemenea, joacă un rol important în combaterea aterosclerozei, deoarece împiedică oxidarea lipoproteinelor de mică densitate (colesterolul LDL) reducând riscul apariţiei acestei boli şi în consecinţă al producerii infarctului miocardic. De asemenea, beta-carotenul are efect antiîmbătrânire, protejează pielea împotriva radiaţiilor ultraviolete şi ajută la prevenirea numeroaselor boli cauzate de înaintarea în vârstă. Îl poţi găsi în: morcovi, cartofi dulci, spanac, dovlecei, caise, piersici, nectarine, mango, papaya.

Citeşte mai mult pe csid.ro


www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)