Prima pagină » PSD, acuzat că a votat creşterea cheltuielilor de întreţinere la blocuri

PSD, acuzat că a votat creşterea cheltuielilor de întreţinere la blocuri

Majoritatea PSD din Senat și Camera Deputaților a decis creșterea sumelor lunare pe care cetățenii României, care stau la bloc, trebuie să le plătească la asociațiile de proprietari. Asta, întrucât ea a respins un proiect de lege care permitea asociațiilor să aibă posibilitatea încheierii de convenții civile sau contracte de colaborare, conform Codului Civil, pentru persoanele care prestează diferite activități în cadrul acestora (administrator, contabil, îngrijitor etc).

În condițiile respingerii respectivului proiect de către majoritatea PSD, asociațiile de proprietari vor trebui să încheie contracte individuale de muncă pentru administratori, contabili sau îngrijitori, ceea ce presupune creșterea cheltuielilor lunare cu personalul din cauza necesității respectării nivelului salariului minim pe economie și, mai ales, a plății impozitelor și contribuțiilor către stat. Personalul respectiv devine astfel angajat permanent al asociațiilor de proprietari, până acum aceștia putând avea alt loc de munca drept activitate de bază, la asociații prestând servicii un număr limitat de ore.
Proiectul a fost respins miercuri și în Camera Deputaților, cu 148 voturi împotrivă, 129 de voturi pentru și nouă abțineri.
“Proiectul de lege era susținut de organizațiile asociaților de proprietari, care i-au transmis în acest sens primului ministru, Victor Ponta, un număr de nu mai puțin de 15 000 de scrisori. Guvernul a dat însă aviz negativ proiectului de lege, fapt ce a influențat decisiv votul parlamentarilor PSD, care l-au respins la votul final. Cu alte cuvinte, Guvernul, în lăcomia sa după bani, a decis să le ia bani românilor inclusiv pentru faptul că fac parte din asociații de proprietari, chiar dacă apartenența la aceste organizații nu este o expresie a voinței lor, ci se datorează stării de indiviziune forțată”, a declarat deputatul PNL de Botoșani, Cristian Constantin Roman, care s-a numărat printre cei doar 129 de parlamentari care au votat, pentru adoptarea respectivului proiect de lege.

www.facebook.com/banulbotosanean
banulbotosanean@yahoo.com
YM: banulbotosanean
(BanulBotosanean.ro)